Week 7
Door: liannelankhorst2012
Blijf op de hoogte en volg Lianne
06 Juni 2012 | Verenigde Staten, Summit
Vandaag had ik mijn vrije dag van de week, maar aangezien het Memorial Day is, is er ook veel gesloten en is het in New York heel druk. Het weer is vandaag weer geweldig dus ik blijf lekker dicht bij huis. Vandaag zou ik ook skypen met Vught maar dat is uiteindelijk skypen met Mama en Johanna geworden. Vanochtend heb ik samen met Tamara, Mike en de kinderen met waterballonnen gespeeld. Wel lekker hoor op zo’n warme dag. Ook hebben de kinderen weer gefietst, elke keer gaat het beter en beter. Jonas is normaal best nog wel bang om te fietsen, en zo begon hij vandaag ook, maar zo eindigde de dag niet, want hij kreeg de smaak te pakken en vindt het nu zelfs het leukste om te doen in de hele wereld, het liefste had hij heel de dag gefietst. Na een drukke ochtend tijd voor lunch en toen stond er ineens een leuke verrassing voor de deur. Mattanja (nederlands meisje) en Sophia (Zweeds meisje) kwamen mij gezellig opzoeken. Dus wij met drie op pad in Summit en hebben genoten van de heerlijkheden bij Starbucks. Lekker kletsen en de tijd vloog voorbij. De meiden hebben nog een sandwich gehaald bij subway en toen zijn we terug naar mijn huis gegaan, omdat ik zou skypen. Ze hebben gegeten en zijn toen weer terug naar huis gegaan, want Mattanja moest nog werken vandaag. Ik heb toen met mama en Johanna bijna ander halfuur zitten kletsen. Eenmaal uitgekletst waren de kids ook weer wakker van hun middagdutje en zijn ze weer gaan fietsen. En ben ik ondertussen bezig geweest aan mijn blog. Toen iedereen weer terug was hebben nog veel plezier gehad met waterballonnen, basketballen en de grote opblaasbal. De opblaasbal is een bal waar je in kan en die je dan kan rollen, de kinderen vinden dit helemaal geweldig, en ik ben weer eens flink aan mijn energie aan het werken, want met die hitte en twee kids erin is dat toch wel een zware opgave. Daarna heb ik met Indiya nog even jenga gespeeld en gingen we ons klaarmaken voor de BBQ!!! Jaja, mijn eerste BBQ in de USA!!! Ook heeft Tamara een Margarita gemaakt met mango, was erg lekker en bij mijn hamburger heb ik bier gedronken. Nou ben ik niet goed bezig??? Ik kan je zeggen heerlijk buiten, een hamburger, bier en muziekje. Wees niet bang, ik heb ook netjes groenten gegeten en als toetje een paar stukken watermeloen. We hebben een muziekje geluisterd en veel gelachen. De tijd ging zo snel dat het toen weer tijd was voor de kinderen om naar bed te gaan, dus met z’n allen alles opruimen en alles was zo weer weg. Ik heb mijn blog nog even afgewerkt en ondertussen Alladin aan het kijken. Toch wel leuk hoor om al die disney films weer te zien. Toch maar zo gaan slapen, want morgen begint het gewone werkweekje weer.
Dinsdag 29 mei 2012
Vanochtend ben ik met Maya en Indiya naar de dierentuin geweest. Indiya had een schoolreisje van de Nederlandse school. Jonas was ziek dus heb ik Maya ook meegenomen zodat het rustig in huis was en Maya ook iets leuks te doen had. We moesten allemaal een oranje shirt aan en zo met zijn allen de dierentuin door. Het is een kleinere dierentuin en ook voor de wat kleinere kinderen. We hebben eerst met een treintje een rondje gereden. Maya vond het helemaal geweldig en heeft er van genoten. Ze deed heel goed mee en wilde eigenlijk wel een beetje bij de grotere kinderen horen. We hebben rondgelopen en veel verschillende dieren gezien. De kinderen zitten allemaal op Nederlandse school, maar onderling praten ze wel gewoon allemaal Engels hoor ;). Helaas moesten we op tijd weer weg, want Indiya moest vanmiddag wel weer gewoon naar de Engelse school. Dus weer op weg naar Summit en Indiya afgezet bij de Engelse school, Maya heeft lunch gegeten en ik heb ondertussen wat boodschappen gedaan. Die middag even lekker rustig aan gedaan. Tamara is met Indiya naar de gym geweest en ik ben thuis gebleven met Jonas en Maya. Jonas was inmiddels al weer wat opgeknapt en is die avond met Mike naar de baseball geweest. Ik heb samen met Tamara en de meiden gegeten en mijn werkdagje zat er al weer op.
Woensdag 30 mei 2012
Vandaag ben ik met Sphokazi (zuid- Afrikaanse) naar het social security bureau geweest. Met de trein en dan was het om de hoek. Dus eerst maar eens zoeken naar dat gebouw. Dan nog eens de goede ingang zoeken. Eindelijk alles gevonden, nummertje trekken en dan maar de formulieren invullen. Ja dan moet je de naam van je ouders invullen, dat gaf toch wel een vervelend gevoel om papa zijn in te vullen, dan komt het toch ineens weer even heel dicht bij. Het invullen was best nog wel lastig, en met name als je niet precies weet wat ze nu eigenlijk bedoelen. Sphokazi moest om kwart over elf weer werken, dus het waseigenlijk niet zo goed gepland voor haar. Het was best druk en we moesten best wel eventjes wachten. Dan had ze ook nog eens de pech dat iemand haar hield die het nog niet vaak had gedaan. Ik was tien minuten nadat zei was begonnen aan de beurt en ik was eerder klaar, maar tegen die tijd hadden we de trein al gemist die ze moest hebben om op tijd terug te zijn. Dus besloot ze een taxi te nemen, dus daar kwam sociale Lianne weer om te hoek kijken en ik heb me opgeofferd om te taxi kosten te delen, ik wist dat het namelijk niet een goedkoop ritje zou zijn. En inderdaad het was 40 dollar dus voor ieder 20 dollar terwijl mijn retourtje met de trein maar 7,50 dollar was, maar ja ik vind het ook zo zielig om haar zo te laten gaan. Uiteindelijk waren we weer op tijd terug in Summit en was ze op tijd om de kinderen van school te halen. Ik heb toen een rondje door Summit gelopen en wat winkeltjes bezocht. Terug naar huis gewandeld en even lekker niets gedaan voordat ik weer moest werken. Het was vanmiddag rustig en ik heb lekker gespeeld met de kinderen.
Donderdag 31 mei 2012
Vandaag zou ik eigenlijk met Sphokazi naar de winkel gaan, maar we hadden geen auto dus ben ik thuis gebleven en heb ik wat dingen opgeruimd en mijn series weer bekeken online. Die middag moest ik gewoon weer werken dus was de rust ook wel even lekker. Het was eigenlijk een gewone dag zoals altijd dus eigenlijk geen verdere bijzonderheden.
Vrijdag 1 juni 2012
Ik ben vanochtend helemaal alleen op pad geweest. Ik was deze week al naar de mall geweest maar daar vond ik niet wat ik moest hebben. Dus vandaag op naar de Target, want daar had ik ook mooie wand stickers gezien die ik graag wilde gebruiken. Target is dus echt een hele grote winkel waar ze alles hebben. Eerst liep ik langs de schoenen, o wat een leuke all stars, maar nee ik koop geen schoenen (ze waren wel lekker goedkoop). Toen langs de kleding, ik dacht bij mijzelf ik kan een poging doen om op zoek te gaan naar korte of driekwart broeken, uiteindelijk mijn maat gevonden, passen en YES!! Ik heb drie broeken gevonden. Spijkerbroeken op knielengte helemaal prima, en voor die prijs kan ik ook niet sukkelen, nu heb ik drie broeken en nog goedkoper dan een broek in Nederland. Ok en weer verder shoppen, mijn muurstickers gevonden en die waren nog in de sale ook, dus dit was mijn dag!! Nog wat boodschappen voor Tamara gedaan en toen was het al weer tijd om naar huis te gaan, want er moest ook nog gewerkt worden vandaag. Na een middagje werken heb ik ’s avonds weer lekker geskyped met Sanne, onze wekelijkse ritueel.
Zaterdag 2 juni 2012
Vanochtend was is lekker vrij ik zou eigenlijk gaan winkelen met Sphokazi, maar ik was vandaag niet helemaal fit dus ik heb een beetje geholpen in het huis, want Mike en Tamara hadden een Wine & Cheese party. Dus alles al voorbereiden. Vanmiddag heb ik ook nog even met het thuisfront geskyped en daarna was het tijd om te werken. Jonas had een baseball game dus die zou er niet zijn tot vijf uur. Aangezien het mooi was ben ik met de twee meiden lekker naar het park geweest en hebben de daar dik een uur gespeeld. Tussendoor hebben we nog even een tussenstop gemaakt voor een ijsje (jammie). Om vijf uur waren we weer terug en was Jonas ook weer terug. We hebben nog buiten gespeeld en ben toen tegen half 6 met de kinderen naar de Mac geweest. Ik verbaas me toch altijd weer over het verschil tussen Nederland en Amerika. Als het om drinken gaat dan is het allemaal weer groot, maar als het om de Happy meal gaat is het weer klein. Na het eten weer terug naar huis en tijd voor de douche. Dus iedereen omstebeurt douchen. We zijn gelijk boven gebleven, want het feestje zou al beginnen als de kinderen nog wakker waren. Tegen bedtijd mochten ze nog even hallo zeggen en was het tijd om ze lekker in bed te stoppen. Ze moesten ook op tijd naar bed, want morgen moeten ze er weer vroeg uit. Zelf ben ik nog even een tijdje boven gebleven totdat ze echt sliepen en daarna naar mijn bedje gegaan. In het begin hoor je dan nog van alles boven, maar ik ben toch lekker in slaap gevallen.
Zondag 3 juni 2012
Vanochtend ging om 6.00 uur de wekker, want iedereen behalve Maya moesten weg. Jonas heeft vandaag zijn eerste zwemwedstrijd, maar daarvoor moesten ze wel een stukje rijden. Ik heb de familie uitgezwaaid en succes gewenst en heb ik me op mijn gemakje aangekleed, want slapen kon ik niet meer. Maya lag nog lekker te slapen dus ben ik beetje bij beetje gaan opruimen. Mike en Tamara hadden weinig slaap gehad en ik was wakker dus kon ik net zo goed mijn handen uit de mouwen steken. Toen Maya wakker was hebben we samen lekker buiten ontbeten. Heerlijk in het zonnetje met een geweldig uitzicht. We hebben de hele morgen muziek geluisterd en gespeeld. Het was heel gezellig. Na de lunch moest ze weer naar bed en kon ik weer wat andere dingetjes opruimen. Tegen half een kwam de rest voor vijf minuutjes thuis, want vijf minuten later waren ze weer weg omdat Jonas en Indiya moesten voetballen. Ik heb die middag nog even met Maya buiten gespeeld en toen iedereen weer terug was, was ik lekker vrij. ’s Avonds hebben we kaas en brood gegeten en ik zal je zeggen er zaten een paar heerlijke kazen tussen ;). Verder heb ik eigenlijk niets meer gedaan en ben ik op tijd naar bed gegaan. Heb wel eerst nog een hele mooie film gezien ;).
Ja het is een drukke week geweest, maar wel weer heerlijk gewerkt. Ik heb niets te klagen want volgend weekend is mijn vrije weekend en kan ik genoeg uitrusten.
09 Juni 2012 - 14:00
Jose:
heel leuk lianne dat we je zo kunnen volgen.
Blijven goed op de hoogte
Liefs José -
13 Juni 2012 - 15:16
Elaine:
Weer leuk om te lezen meid!
En wat n mooie muurstickers heb je hoor! Leuk:)