Week 6
Door: liannelankhorst2012
Blijf op de hoogte en volg Lianne
28 Mei 2012 | Verenigde Staten, Summit
Vandaag had ik tot drie uur vrij, maar ik heb boodschappen gedaan en nog wat dingen in het huis verder opgeruimd. Ik probeer alles zo een beetje bij te houden. ’s Middags moest ik iedereen weer van het vliegvel d ophalen. Eigenlijk wilde ik even de auto wassen, maar helaas de weergoden waren niet met mij want het regende pijpenstelen. Dus maar andere dingen gedaan. De ochtend heb ik ook nog met een nieuwe au pair afgesproken. Sphokazi, een Zuid- Afrikaans meisje uit Kaapstad. Ze is 19 jaar en heel spontaan. Wel fijn om een nieuw meisje in de cluster te hebben. Zodra ik een smsje had gehad van Tamara ben ik naar vliegveld Newark gereden. Ik had voor mijzelf de gps al helemaal ingesteld dus daar gingen we. De terugweg naar huis ging goed naar huis, maar nu moest ik naar het vliegveld. Nou ik kan je vertellen de zenuwen gierden wel door mijn lijf hoor. En het is handig een gps, maar dan moet hij wel de goede richting vertellen, en dat doet hij ook wel, maar dan staat het weer niet zo duidelijk op de borden, en tot slot begon het dus ook nog eens keihard te regenen, waardoor ik dus helemaal niets meer kon zien. Daardoor ik weer langzamer rijden en dus in de stress of ik wel op tijd op het vliegveld kon komen. Gelukkig en godzijdank heb ik goed opgelet en goed gereden, want daar was ik dan binnen 30 minuten op plaats van bestemming. Nu wachten op de fam, en dan duurt wachten lang hoor. En uiteindelijk waren ze daar. Alles in de auto en naar huis. Mike moest gelijk weer weg i.v.m. werk en heb ik oma en Tamara geholpen met uitpakken en alles op te ruimen. Het was een kort avondje want iedereen lag lekker op tijd in bed, want het waren lange dagen geweest.
Dinsdag 22 mei 2012
De ochtend was eigenlijk weer als gewoon dus ontbijten en zorgen dat alles op tijd klaar staat. Indiya naar school brengen en daarna met Maya naar de gymles. Na de gymles Maya lunch geven en naar bed brengen. Toen Tamara thuis was heb ik Indiya opgehaald en naar de Engelse school gebracht. Tamara was die middag niet helemaal lekker dus moest ik voor het eerst de kids ophalen van school. Indiya had ik al wel een keer opgehaald van school, maar Jonas nog nooit. Dus tegen 2 uur Maya wakker gemaakt en aangekleed. Dan eerst Indiya ophalen van school en door naar Jonas zijn school. Daar moesten we even wachten. Gelukkig had ik Indiya bij me, want die kon me precies vertellen wat ik allemaal moest doen. Tegen drie uur naar de deur gelopen waar Jonas uitkomt. En ja wat toen. Gelukkig had ik al in mijn gedachten om een ijsje te gaan eten. Op deze manier toch wat meer rust voor Tamara in huis. En de kids waren het helemaal met me eens. Dus op naar Red Mango om een ijsje te gaan eten. De kids allemaal een ijsje (ik heb maar niets genomen, want Maya had ook een bak vol, waar ik wel van kon mee eten). We hebben op ons gemak lekker een ijsje gegeten en daarna door naar huis. We hebben een hele tijd in de kelder gespeeld en allemaal nieuwe spelletjes bedacht. Daarna hebben we een filmpje gekeken. Tegen die tijd was oma ook weer terug en keer lekker een filmpje mee. Voor de kinderen ravioli gemaakt en Tamara had voor ons sushi besteld. En ik moet zeggen dat smaakte heerlijk!!! Het was al weer een tijdje geleden dat ik sushi had gehad maar het smaakte prima. Na het eten nog eventjes tv tijd en daarna tijd voor bed. Voor mij was het na het eten tijd om naar mijn cluster meeting te gaan. In eerste instantie wist ik niet of ik wilde en kon gaan, maar last minute toch maar gegaan. Ik heb ook Sphokazi meegenomen, want die is nieuw in Summit en kent ook verder nog niemand uit onze cluster. Het was een ritje van ongeveer 30 minuten, maar de eindbestemming was mooi. Het is een geweldig uitkijk punt op New York (echt heel mooi) Jammer genoeg was het een regenachtige dag waardoor het maken van foto’s heel lastig was en je niet echt hele mooie foto’s krijgt, dus daar moet ik nog weer een keertje terug naar toe. We hebben in groepjes een test gemaakt en we hadden maar liefst 15 vragen van de 28 vragen fout!!! Hahaha!! Het was op zich een leuke en gezellige meeting, maar ik was ook wel blij om ’s avonds weer lekker in mijn bedje te liggen.
Woensdag 23 mei 2012
Vandaag een normale dag zoals altijd gehad, alleen vandaag ging oma naar huis. Het was heel leuk haar ontmoet te hebben. We hebben gelukkig de tijd dat ze hier was lekker kunnen kletsen en hebben ook vreselijk gelachen. Indiya en Maya zijn mee geweest om oma naar het vliegveld te brengen en ik ben thuis gebleven met Jonas. Die had die middag nog leesles en die moest ook nog wat huiswerk maken, omdat hij die avond ook nog baseball had. Tijdens het lezen van Jonas ben ik ook begonnen aan het eten. Tomaten en uien voor de hamburgers. Jammie!!! Ik was de rest van de avond alleen met Indiya en Maya, want Tamara moest met Jonas naar de baseball en dan nog even naar de openhouse van zijn school. Dus de meisjes zijn lekker uitgebreid in bad geweest en daarna hebben we sneeuwwitje gekeken. Tegen acht uur Maya naar bed en Indiya tegen kwart over acht. Tegen half negen kwamen Jonas en Tamara thuis. Jonas is toen naar bed gegaan en heb ik samen met Tamara nog een beetje opgeruimd. Ik heb ’s avond naar Camp Rock gekeken, maar jammer genoeg was ik zo moe dat ik het einde van de film niet gezien heb.
Donderdag 24 mei 2012
Vandaag was het eigenlijk een gewone dag als normaal niet echt bijzonderheden. De kinderen hadden vanmiddag allebei een playdate dus het was lekker druk in huis. Wel een beetje gezorgd dat ze elkaar niet lastig vallen, want het is natuurlijk wel leuk om elkaar af en toe uit te dagen, maar het ging helemaal goed. Het was vandaag een bewolkte dag dus af en toe een spatje regen. Ook ben ik met Maya boodschappen gaan doen. Soms kan ze wel eens moeilijk doen als ze mee moet, maar deze keer vroeg ik of ze mee ging en haar schoenen en wilde doen, en ze deed haar schoenen aan zei dag mama en ging naar de auto. Dus we stonden er wel van te kijken dat ze nu ineens meeging. In de auto zei ze ook de hele tijd “winkel, winkel”. Ja we gaan naar de winkel, we hebben alles kunnen halen wat we nodig hadden. En Maya moest van Tamara yoghurt sticks meenemen, en daar werd ik ook heel de tijd aan herinnert. Ze heeft me goed geholpen!!! Op weg naar huis zei ik tegen haar “nu zijn we naar de winkel geweest en gaan we terug naar huis”, en toen zei Maya “winkel, huis”. De hele zinnen gaan nog niet zo goed, maar de belangrijkste woorden haalt ze er wel uit. Eenmaal thuis heb ik de meisjes in de douche gedaan en hebben we daarna gegeten. Vanavond was toevallig deel twee van camp rock op tv, (deze had ik nog niet gezien) dus heb ik lekker weer een filmpje gekeken.
Vrijdag 25 mei 2012
Indiya heeft geen extra cursus meer, dus die is vanaf vandaag heel de dag thuis. Terwijl Maya op bed lag hebben wij een beetje aan het alfabet geoefend. Ze weet de letters en nu gaan we proberen de woorden te maken. We hebben de letters op papiertjes geschreven en maken met de papieren briefjes woorden. Ook hebben we een werkboek waarin ze kan werken. Na de woordjes mocht ze kiezen wat ze wilde doen, en ze wilde heel graag een film kijken, we hebben de Aristokatten gezien. Dat was voor mij ook lang geleden en ook wennen want ik zie nu al de films in het Engels. Na de film was Maya wakker en zijn we naar buiten gegaan, aangezien het lekker weer was. Dus fietsen, steppen en schommelen. Vanavond had de familie een bbq, dus moesten de kids nog wel onder de douche voor ze weg gingen. Aangezien ik Maya die middag ook al onder de douche had gehad wilde ze toen nog een keer. Allebei de meisjes mooi aangekleed en ze waren er helemaal klaar voor. Ik was thuis, maar gelukkig had Veronica niets te doen en heeft ze mij thuis opgehaald en hebben we samen gegeten bij Food in Summit. Echt een goed eettentje en gezellig. Daarna hebben ons toetje gehad bij Red Mango, daarna wisten we niet echt wat we wilden doen en hebben we maar besloten om naar de bioscoop in Summit te gaan. Nou bioscoop, ok het heeft drie zalen geloof ik, maar met tien rijen erin, en koud dat het daarbinnen is. Dus eerst een kaartje gekocht, naar huis voor een vest en terug naar de bios. De film begon pas laat dus hebben we eerst zitten kletsen en zijn we daarna naar de bioscoop gelopen. De film: What to expect when you are expecting. Ik vond het wel een leuke film, maar had er denk ik wat meer van verwacht. Veronica heeft me weer thuis afgezet, en ik lag om kwart voor twaalf in mijn bed, morgen ochtend gaat de wekker weer om 6 uur.
Zaterdag 26 mei 2012
Om zeven uur heb ik Idiya en Jonas naar beneden gehaald. ’s Ochtends mogen ze altijd even tv kijken dus nu ook alleen beneden. Indiya koos ervoor om een film te kijken en Jonas was druk bezig met alle sportuitslagen op de Ipad. Toen Maya beneden kwam hebben we met zijn allen ontbeten. Na het ontbijt even wat spelen. Ook Mike kwam naar beneden en hebben we met zijn allen Jenga gespeeld. s’ Middags ben ik veel buiten geweest met Indiya en Jonas. Ook Tamara en Mike deden mee met een potje Horse. Ik kende dit nog niet dus dit werd me dan ook goed uitgelegd door Jonas. Naar het basketballen heb ik nog met Jonas met een airbal gespeeld. Het is gewoon een grote stuiterbal eigenlijk en we speelden hot potato. Je mag de bal dan niet langer aanraken dan 2 seconden. Inmiddels was het al 3 uur en moest de familie weer weg, en was ik vergeten dat ik om 1 uur zou skypen met het thuisfront. Helaas lag mijn telefoon binnen en zag ik het berichtje te laat. Vanmiddag verder weinig gedaan en lekker gerelaxt en wat tv gekeken boven. Er zijn genoeg dingen op tv om te zien, alleen wel heel veel herhalingen. Maar dan zoeken we weer een andere zender op. Ik was erg moe dus vroeg naar bed, ook al ben ik morgen een dagje vrij.
Zondag 27 mei 2012
Er valt eigenlijk heel weinig te zeggen over vandaag…..Uhh ik was weer vroeg wakker, zoal altijd eigenlijk en aangezien mijn afspraak voor vandaag niet door ging had ik ineens heel veel tijd vandaag. En het was warm dus om nou echt op pad te gaan. Ik moet nog een beetje meer aan het weer wennen en dan kan ik het misschien aan. De familie was de hele dag weg en ik heb dus lekker heel de hele dag film gekeken en met de foto’s geprutst. De films van vandaag waren: Ice prinses, Bring it on, Legally Blond 1 en 2, Prinses en de kikker en tot slot Belle en het Beest. Het is ook wel lekker hoor en dagje niets doen en het kost me ook geen geld. Dus zo gaat het sparen wel goed ;). Vandaag ook weer een nieuwe poging gedaan om mijn gehaktballetjes voor bij de pasta te maken. Nu vielen ze gelukkig niet uit elkaar, maar was de smaak nog niet helemaal goed. Dus dan weten we dat ook weer. Morgen een vrije dag en dan zien we wel weer wat we gaan doen. Ik ga maar eens slapen. O ja Belle en het Beest was helemaal niet de laatste want ik heb ook nog een mooie film gezien met Sandra Bullock (weet alleen de titel niet meer), maar het was wel een goede film.
Tot volgende week!!!
xxxxxx Lianne
30 Mei 2012 - 05:17
Johanna:
Hoi Lianne,
Leuk hoor om je week verslag weer te lezen en dan iedere keer de foto's erbij.
Kun je ook foto's maken van de omgeving vooral Starbucks hahaha, want daar ben je regelmatig voor de koffie.
De kalkoen is ook gelukt zag ik en wordt die nu klaar gestoomd voor de Kerst of eten ze dat dan niet.
Hier gaat ook gewoon alles door en het is warm iedereen blij behalve ik natuurlijk dus gelukkig wordt het weer kouder dan kan ik ook weer wat meer doen.
Tot skypes Johanna -
30 Mei 2012 - 11:19
Hallo Lianne:
Wat schrijf je leuke week verslagen en de pompoenplanten dat gaat wel komen.
Martin en Dinie