Week 40 - Reisverslag uit Summit, Verenigde Staten van Lianne Lankhorst - WaarBenJij.nu Week 40 - Reisverslag uit Summit, Verenigde Staten van Lianne Lankhorst - WaarBenJij.nu

Week 40

Door: Lianne Lankhorst

Blijf op de hoogte en volg Lianne

21 Januari 2013 | Verenigde Staten, Summit

Maandag 14 januari 2013
Het was weer een rustig ochtendje. Ik heb na mijn opstart uurtje een tv ochtendje ingelast. Ik was namelijk nog niet klaar met al mijn gemiste tv programma’s. Dus vandaag was het tijd voor de “tv kantine” en natuurlijk “wie is de mol”. Vanochtend heb ik Maya opgehaald van school. We hebben nog even gespeeld en daarna geluncht en naar bed. Indiya had vanmiddag een playdate. Maya mocht ook mee spelen dus ik had weinig te doen met de kinderen. Ik heb de bedden weer opgemaakt en de was opgeruimd. Ik heb Maya in bad gedaan toen Indiya en Jonas naar het zwemmen waren. Na het bad heeft Maya film gekeken en heb ik het eten voor vanavond voorbereid. Na het eten ben ik met Marjolein naar Starbucks gegaan. We hebben gezellig zitten kletsen en weer genoten van de koffie. Inmiddels weer thuis en toch nog snel even bunheads kijken. Dus straks pas slapen ;).

Dinsdag 15 januari 2013
Vandaag eigenlijk een beetje hetzelfde als gisterenochtend. Alleen nu “Goede tijden, slechte tijden” gekeken. Maya opgehaald en met de duplo blokken gespeeld. Ik heb samen met haar geluncht en heb haar daarna naar bed gebracht. Die middag de was opgevouwen, opgeruid. Ondertussen lag de kleine madam nog heerlijk te kletsen. Soms is het wel grappig hoor om die gesprekken te horen. Toen Indiya weer thuis was even met haar gekletst over school. Toen Maya wakker was ben ik met haar naar de supermarkt geweest. Indiya had vandaag turnen. Dus was het tijd voor Jonas en Maya te douchen in die tijd en voor Jonas ook tijd om aan zijn huiswerk te beginnen. Maya heeft dan natuurlijk ook huiswerk ;). Dan pakt ze een kleurboek en gaat ze kleuren. Toen Indiya weer thuis was heb ik haar gedoucht. De kids hebben nog even film gekeken en ik heb het eten gemaakt. Ik at vanavond zelf niet mee, want ik ben vanavond naar het afscheidsetentje van Sonia geweest. We hebben gegeten bij de Broadway Diner. Het was op zich wel lekker eten. Deze diner is 24 uur per dag 7 dagen per week open. Dus in uiterste nood kunnen we hier altijd eten. Ik ben nu redelijk laat thuis dus ik ga nu slapen, morgen weer een nieuwe dag.

Woensdag 16 januari 2013
De kinderen hadden een verlate opening vanwege het weer dus ik mocht wat langer in bed blijven liggen vanochtend. Ik was vroeg wakker, maar toch is het altijd wel lekker om nog een beetje te dommelen. Ik was de rest van de ochtend vrij. Ik heb samen met Jill bij subway geluncht en eenmaal thuis weer even mijn aflevering van GTST gekeken. Vanmiddag toevallig ook weer even met Maya naar de supermarkt geweest. Vaak zijn het die kleine dingen die we nodig hebben en waarvoor we vaak toch elke dag naar de supermarkt moeten. Vaak zijn dat groentes en fruit. De rest van de middag was rustig. De meiden hebben lekker gespeeld. Jonas was er niet dus ik heb de meiden ook lekker lang in bad gedaan. Jonas kwam thuis en het was douchen en huiswerk. De meiden hebben film gekeken tot we gingen eten. Vanavond is het eigenlijk starbucks, maar daar heb ik niet echt zin in, dus vanavond lekker een avondje thuis. Ontspannen ;).

Donderdag 17 januari 2013
Vanochtend ben ik met Maya naar het postkantoor geweest en zijn we daarna door naar de bieb geweest. We zijn weer begonnen met kleuren en daarna hebben we boekjes gelezen. Soms haalt ze een boek uit de rij en dan zet ze hem terug en zegt “nee, niet mooi”. Dus wat doen plaatjes veel bij jonge kinderen. De boekje van “curious george” vind ze wel leuk. Tussen de middag was ik even vrij en heb ik geluncht en heb ik weer mijn GTST aflevering gekeken. Die middag de was gedaan en de speelkamer weer eens even een grote opruim/ weggooi beurt gegeven. Toen de kinderen ‘s middags thuis kwamen hebben we een snack gegeten en hebben we gespeeld. We hebben samen een groot huis gemaakt met de blokken. Daarna hebben we ook nog met ander bouw materiaal een huis gemaakt, alleen deze bleef niet zo goed staan, jammer genoeg. Ik heb me ‘s avonds nog even gedoucht en ben even naar Jill geweest. Dit was alleen een kort bezoekje, want ik lig inmiddels weer in bed, want mijn hoofd knalt bijna uit elkaar. Mijn oogjes gaan nu dicht.

Vrijdag 18 januari 2013
Ik probeer nu met Maya wat meer uitdagende dingen te doen. Dus nu ben ik bezig met tellen en vijfer herkenning. We hebben een grote stapel uno kaarten en dan alleen de kaarten met de cijfers 1 t/m 9. Ik geef de kaarten op volgorde aan Maya en ze legt ze dan achter elkaar op tafel. Dan pakken we een andere kleur kaarten en nu geef ik de kaarten door elkaar aan haar. Ik zeg het cijfer en dan legt Maya hem onder hetzelfde cijfer van de kaart die al op tafel ligt. Dit doen we met alle vier de kleuren. Dit gaat steeds en steeds beter. Ze vind het ook nog leuk om te doen ook. Echt herkenning heeft ze nog niet, maar ze kan wel dezelfde cijfers bij elkaar vinden. Na al die cijfers hebben we even “click” gespeeld. Normaal gezien rol je de dobbelsteen en zoek je naar de mageneten waar het figuurtje op staat, maar Maya vindt het geluid van de magneten die op elkaar klikken leuk. Dus we klikken gewoon de magneten elke keer op elkaar en halen ze dan weer uit elkaar. Na het spelen was ik even vrij. Ik heb “wie is de mol” gekeken en “wie is de reisleider”. Beide programma’s zijn heerlijk om naar te kijken en echt hoor Kees is bij “Wie is de mol” de MOL ;). Indiya heeft inmiddels haar sticker kaart vol dus is het tijd voor een nieuwe kaart. Maya wil ook graag een nieuwe kaart dus ik heb vanmiddag twee nieuwe sticker kaarten gemaakt en in de kastdeur geplakt. Vanmiddag de meiden weer lekker in bad gedaan. Inmiddels gaan er barbies mee in bad en staat ook nog steeds K3 op de achtergrond aan. De liedje worden soms ook al heel zachtjes mee gezongen. Ik was vandaag op tijd klaar en ben dan ook lekker gaan eten met Jill bij smashburgers. Ik had vandaag eens een andere hamburger maar dat was jammer genoeg niet zo’n groot succes. Ik ben ook vandaag niet heel laat thuis, want wilde toch wel een beetje op tijd naar bed. Dus daag!!

Zaterdag 19 januari 2013
De kinderen waren vanochtend nog niet zo hongerig dus hebben we eerst een film gekeken. We hebben Brave gekeken en dat blijft toch ook wel een mooie film hoor. Maya lag nog te slapen en die heb ik ook pas om half negen uit bed gehaald. Toen de film afgelopen was ben ik begonnen met ontbijt maken en hebben de kinderen ontbeten. Ik was klaar en heb een skype ochtendje gehad. Eerst heb ik een hele tijd met Sanne geskypt. Altijd fijn om weer even met je beste vriendinnetje live te skypen. Na Sanne was het de beurt om met mijn mama te skypen. Ook met mama heb ik een hele tijd geskypt. Verder die ochtend/ middag weinig meer gedaan. Die middag heb ik hier en daar wat opgeruimd en heb ik Maya om half vier uit bed gehaald. Jonas en Indiya hadden schaatsen. Ik heb met Maya boekjes gelezen tot de rest van de familie weer thuis was. Toen was ik ook weer klaar met werken. Vanavond ben ik wel lekker thuis gebleven. Ik heb gekookt, macaroni met kruiden, jammie jammie. Na het eten in bed gekropen en nu ben ik nog steeds film aan het kijken ;).

Zondag 20 januari 2013
De ochtend heb ik lekker lang in bed gelegen. Ik heb gewoon een beetje geluierd en nee niet gelijk de tv aangezet om film te kijken maar gewoon af en te weer even de ogen dicht. Op een gegeven moment natuurlijk de tv wel aangezet. Ik heb me gedoucht en verder weinig gedaan. Vanmiddag ben ik met Jill mee geweest om haar hostmom van het het vliegveld te halen. We hebben daar nog een paar rondjes gereden, want we waren vroeg en het was druk en je mag niet wachten. Ik was inmiddels achterin gaan zitten en zo leek het net alsof ik gereden werd en achter in een taxi zat. Nadat haar hostmom weer thuis was zijn wij doorgereden naar de bowling baan. Voor 10 dollar konden we een spel spelen. We hebben twee keer gespeeld en beide keren heb ik gewonnen ;). Na het bowlen zijn we pizza gaan eten en hebben we daarna lekker bij mij nog even tv gekeken en op de laptop gezeten. Jill is net weg en nu dus ook tijd voor mij om te gaan slapen, want er komt weer een nieuwe drukke week aan.

Ik kom er wel ook met mijn verslagen alleen duurt het even, hahaha sorry ;).

Kussies & Huggies
Lianne(ke)/ LiLa