Week 36 - Reisverslag uit Summit, Verenigde Staten van Lianne Lankhorst - WaarBenJij.nu Week 36 - Reisverslag uit Summit, Verenigde Staten van Lianne Lankhorst - WaarBenJij.nu

Week 36

Door: Lianne Lankhorst

Blijf op de hoogte en volg Lianne

24 December 2012 | Verenigde Staten, Summit

Week 36

Maandag 17 december 2012
Vandaag had ik mijn normale opstart uurtje. Na mijn uurtje was ik vrij en heb ik echt hard gewerkt vind ik zelf. Ik heb mijn huiswerk afgemaakt en opgestuurd. Verder heb ik ook al mijn foto’s bij mijn blog bijgewerkt. En ja dat gaat allemaal niet zo snel dus ik ben daar mee bezig geweest tot ik weer moest werken aan het eind van de ochtend. Indiya had vanochtend haar kerstspel gehad op school en was de middag vrij. Ook Maya was er natuurlijk. Na de lunch hebben ze nog even gespeeld en toen heb ik Maya naar bed gebracht. Toen maya in bed lag heb ik samen met Indiya gewerkt aan een knutsel/ verf project. We hebben de hele middag eraan gewerkt totdat Tamara thuis kwam met Jonas en twee vriendjes en nog geen tel later volgenden de twee vriendinnetjes van Indiya. Dus uiteindelijk hadden we 7 kinderen in huis lopen. Het ging gelukkig allemaal goed zolang we ze maar uit elkaar hielden. Ik heb me ondertussen bezig gehouden met Maya. Ik had op een papier sterren getekend, gekleurd papier gescheurd en we hebben ze toen beplakt. Ze vond het helemaal geweldig om te doen. Goed voor de fijne motoriek en we hebben zo ook weer even de kleuren geleerd. Na het knutselen en het eten van verse koekjes hebben we even op de WII gespeeld. Nadat al de vriendjes en vriendinnetjes weg waren heb ik de kinderen gedoucht. Na het douchen heeft Indiya haar kamer opgeruimd en heeft Maya film gekeken. Jonas was nog bezig met zijn huiswerk en moest later ook zijn kamer nog opruimen. Ik heb de was opgevouwen en opgeruimd en toen heb ik het eten verder afgemaakt, omdat Tamara weg moest vanavond. Het eten was klaar dus etenstijd. Na het eten de keuken opgeruimd en daarna naar mijn kamer gegaan. Even GTST kijken en nog even Grey’s Anatomy terug gekeken. Nu is het tijd voor bed!!

Dinsdag 18 december 2012
Vandaag was ik de ochtend vrij na mijn opstart uurtje. Na rustig ontbeten te hebben, heb ik even tv gekeken en een goede warme douche genomen. Ik most standby staan voor Tamara, want ze had een vergadering thuis, maar ze wist niet hoe Maya het zou doen. Ik heb de rest van de ochtend al mijn foto’s van mijn oude computer op mijn MacBook gezet. En ja dat was wel even wat werk, maar het is mooi om al die foto’s te zien. En wat een herinneringen. Het doet me echt goed om foto’s terug te kijken. Het is natuurlijk toch wel een beetje raar. Het wordt mijn eerste kerst dat ik niet thuis ben en natuurlijk ook de eerste kerst dat papa er niet is. Het zal anders voelen, maar het is niet anders dus we gaan ervoor. Vanmiddag heb ik de was opgeruimd en verder heb ik wat dingen opgeruimd. Indiya werd om kwart voor drie thuis afgezet. Om half vier heb ik Maya wakker gemaakt. Ik was bij haar in bed gaan liggen, dat vond ze helemaal geweldig. Indiya kwam me zoeken en Maya zat allemaal te lachen. Toen vroeg Indiya aan Maya “waar is Lianne?” . Toen moest Maya helemaal lachen en toen kwam ik onder het dekbed vandaan. Dus moesten we allemaal lachen. Ik ben met de meiden na een snack gegeten te hebben gaan kleuren. Ik had kerstbomen en kersttreinen getekend en die gingen we inkleuren. Ik heb Maya op tijd gedoucht, want ik moest met Jonas huiswerk maken. Indiya was naar turnen, Maya was een film aan het kijken en ik heb met Jonas zijn huiswerk gemaakt. Hij doet echt zo goed zijn best en ik vind het ook leuk om met hem te doen. Toen ik met Jonas klaar was hebben we film gekeken met Maya. Toen Indiya terug was heb ik Indiya gedoucht. Nog wat opruimen en was het voor de kinderen tijd om te eten. Ik heb niet mee gegeten, want ik ben pizza gaan eten met Jill. Ik was klaar, ik heb nog even met Tamara gekletst en daarna kwam Jill me ophalen. Lekker pizza gegeten en een koffie bij de Starbucks. Inmiddels lekker in bed. Op tijd gaan slapen en ja ik mag de wekker later zetten, want ik hoef morgenochtend niet te werken!! Ook wel lekker hoor.

Woensdag 19 december 2012
Ik hoefde vanochtend niet te werken. Heerlijk lang in bed liggen. Ik was wel vroeg wakker, maar ik mocht lekker blijven liggen en dat was ook wel heel fijn. Ik ben heel de ochtend bezig geweest om mijn foto’s te ordenen. Het is me een werk, maar als het gedaan is dan is het allemaal weer opgeruimd. Vanaf vandaag heeft Indiya vakantie dus die is nu ook hele dagen thuis. Nadat ik Maya die middag op bed had gelegd heb ik wat dingen gedaan, zoals de was, de kerstboom water geven en wat dingen opruimen. Indiya was in haar kamer aan het spelen. Nadat ik alles had gedaan heb ik voor Indiya allemaal kerst kleurplaten gemaakt. Er kwamen steeds meer dingen bij die ik moest tekenen. We hebben dus weer een lekkere creatieve middag gehad. Tegen 3 uur heb ik de snacks klaar gemaakt. Jonas had een playdate met twee andere jongens hier thuis. Dus het was weer een gezellige bende. Om half vier heb ik Maya uit bed gehaald. Indiya was bij de jongens op de Wii aan het kijken en ik ben met Maya gaan scheuren en plakken. Ondertussen kwamen er nog mannen om Jonas zijn bed te vervangen. Er zitten namelijk heel veel krassen op het bed en dat moest dus vervangen worden. Sinds de eerste keer was dit al de derde keer dat ze terug zouden komen met een nieuw bed. De andere keren zaten er ook allemaal krassen op het bed dus heeft Tamara dat terug gestuurd. Deze keer was er weer een beschadiging, maar ze vond het wel genog geweest. Ondertussen dat de mannen het bed aan het vervangen waren ging Tamara met de jongens naar de baseball. Ik heb met de meiden gespeeld en ze in bad gedaan toen de mannen weg waren. Ze hebben goed met zijn tweeen in bad gespeeld. Indiya en Maya hebben een haat liefde verhouding. De ene keer kan het helemaal fout gaan maar gelukkig gaat het ook heel vaak goed. Toen we net klaar waren met het bad en de pyjama’s aan kwamen Tamara en Jonas ook weer thuis. Jonas heeft eerst een deel van zijn huiswerk gemaakt en Maya en Indiya hebben een barbie film gekeken. Ik heb de recycling nog buiten gezet en de speelkamer opgeruimd. Het is woensdag dus alles moet opgeruimd zijn voor de schoonmaakster morgen. Nadat ik klaar was heb ik Tamara geholpen met het eten. Toen Jonas klaar was met douchen zijn we gaan eten. Na het eten afruimen en ik moest snel door naar het FedEx kantoor, want ik moest mijn kerstcadeautjes naar huis opsturen. Nou hier kreeg ik even de schrik van m’n leven. Ik had alles ingepakt en toen zei die man dan wordt het 442 euro. Dus ik schrok me een hoedje. Ik dacht als deze rekening thuiskomt dan zijn ze niet heel blij met me. Toen bleek dat hij het nummer van Richard vergeten was en toen was het gelukkig maar 75. Dat klonk al veel beter, hij maakt elke keer excuses, want hij zag echt dat ik er van geschrokken was. Eenmaal klaar bij FedEx ben ik naar Starbucks gegaan. Normaal is het woensdagavond altijd Starbucks avond en ik was al een tijdje niet geweest. Er waren dan ook niet veel au pairs. Ik heb even met een aantal gekletst en toen ben ik naar huis gegaan. Nog even alles op de laptop checken en klaar om naar bed te gaan!!

Donderdag 20 december 2012
Goedemorgen. Ik was weer vroeg van de partij vanochtend. Om half negen stond ook de schoonmaakster aan mijn deur of ze mijn kamer mocht schoonmaken. Ik uit bed gekomen en gaan ontbijten. Ik zou om half tien Tamara en de kinderen afzetten en dan zelf doorrijden naar de Mall. Ik ging wat shoppen voor Tamara en ik heb zelf ook even rondgekeken. Ik heb een wit vest gekocht (ja je leest het goed WIT) met schapenwol erin. Daarna wilde ik nog kijken naar nieuwe oorbellen, maar het was al heel druk dus ben ik wat rond gaan lopen. Tegen 11 uur ben ik weer terug naar Summit gereden en heb ik Tamara en de kids weer opgehaald. Tamara had veel te doen dus die ging gelijk weer door. Ik heb met Maya en Indiya beneden gespeeld. Ze gingen zich elke keer verkleden en ik ha ondertussen Disney muziek aan gezet. Tegen kwart over twaalf ben ik aan de lunch begonnen. De meiden (inclusief ikzelf) wilden ei eten, dus Lianne stond roereieren te bakken. We hebben gegeten en toen was het tijd voor Maya om naar bed te gaan. Indiya heeft nog even gespeeld en daarna zijn we weer creatief bezig geweest, want ik had blijkbaar nog niet alles getekend wat met kerst te maken had. Ondertussen kreeg ik ineens een berichtje op de whats app. Jaja mijn mama wordt nog hip ze kan nu appen!! Die middag was het eigenlijk vrij rustig. De kinderen hadden vandaag geen playdates. Alleen Maya moest even naar de dokter, want die kwam onder de rode plekjes te zitten. Gelukkig was het niets ernstigs en de plekjes moeten vanzelf weer verdwijnen. Toen Tamara terug thuis was met Maya ben ik snel met de kinderen doorgereden naar de basketbal. De meiden hebben zich weer goed gedragen en Jonas heeft weer goed getraind. Eenmaal thuis was het tijd om te douchen en kon ik nog wat dingen opruimen. Ik zou eigenlijk naar de film gaan vanavond, maar een van de meiden moest werken. Ik heb toen gezegd dat het leuke is om met zijn allen te gaan een andere keer. Ik ben pizza gaan eten en ben nog even langs Jill geweest. Ik was moe en ben dus ook weer op tijd naar huis gegaan. Eenmaal in bed de wekker uit, want ik hoef morgen ochtend niet te werken. Sweet dreams.

Vrijdag 21 december 2012
Vanochtend met Jill naar de mall geweest, want ze wilde graag hetzelfde vest hebben als mij. We hebben hier nog even een beetje rondgekeken en toen zijn we weer terug nar huis gegaan, want ik moest om 12 uur weer werken. De meiden waren thuis en het was tijd om te eten. Ik heb mac en cheese voor ze gemaakt en zelf heb ik een geroosterde boterham gegeten. Maya moest vanmiddag weer naar bed en ik had zo weer tijd om met Indiya te knutselen. Ze heeft namelijk heel veel knutselspullen voor haar verjaardag gehad. Met Maya is het niet altijd handig om dit soort dingen te doen. Dus nu is het een ideale gelegenheid om samen met Indiya deze dingen te doen. We hebben schrinkie dinkie gedaan. Alleen jammer genoeg stond de over te warm en waren er veel mislukt (en ja ik heb gewoon de temperatuur van de handleiding gebruikt). Dat was wel jammer, maar toch hebben we een mooi haarklipje gemaakt. Om kwart over drie kwam Jonas thuis met twee playdates. Ook voor Indiya was er een playdate. Dus het was een drukke, maar gezellige boel in huize Weinmann. Ik heb me met name met Maya bezig gehouden en af en toe een gecheckt bij de andere kinderen. Maya wilde vandaag weer kleuren dus dat hebben we dan ook gedaan. Ook stickers plakken is nog een grote favoriet. Om 5 uur was ik eventjes klaar met werken. Ik heb nog even met Tamara gekletst en ben toen naar mijn kamer gegaan. Om 7 uur moest ik weer beginnen dus ik kon mooi even een filmpje kijken. En natuurlijk een kerstfilm. Ja hier zijn ze ook gek op kerst. Want zodra Thanksgiving afgelopen is zijn er kerstliedjes, kerstfilms en kerstversieringen overal te vinden. Om 7 uur weer begonnen met werken. Ik heb het eten eerst klaargemaakt en daarna heb ik de kinderen gedoucht. Ik had nog een milkshake gemaakt maar alleen Indiya en ik vonden die lekker. Naja dan hadden wij meer ;). Om half negen het ritueel begonnen met tandenpoetsen, plassen en naar bed. Eerst Maya dan Indiya en na nog een spelletje gespeeld te hebben ook Jonas in bed. Ik heb daarna alles opgeruimd en ben tv gaan kijken. Jill is ook nog even geweest. Die was lekker druk, want die hoefde bijna niet te werken vandaag dus die moest haar energie nog even kwijt ;). Om kwart over elf heb ik die naar buiten geschopt, want ik kon bijna mijn ogen niet meer open zo moe dat ik was. En ja natuurlijk ik lag in bed en was weer wakker. Nog even tv kijken en uiteindelijk toch in slaap gevallen.

Zaterdag 22 december 2012
Heerlijk een dagje vrij vandaag. Ik heb dan ook lekker lang in bed gelegen. Ik was wel vroeg wakker, maar gewoon lekker liggen en een beetje tv kijken is ook niet verkeerd. Ik heb nog even aan mijn blog gewerkt en ook weer even mijn foto’s bijgewerkt. Vanmiddag ben ik met Jill naar NYC geweest. We zouden eerst de trein om kwart voor drie nemen, maar Jill zou Jill niet zijn als ze door de wekker heen had geslapen dus uiteindelijk zijn we een uur later gegaan. Het was een koude dag, met name de wind was heel erg koud, maar gelukkig een winterjas en sjaal en we konden er tegenaan. Wij zijn eerst wat gaan eten. We hebben heerlijk gegeten en een drankje gedronken. Uiteindelijk zagen we dat ook aan de rekening. Het was een dikke rekening en op het bonnetje stond een smiley met daarbij Thank You. En ja dat dachten wij ook, maar gelukkig hebben we heerlijk gegeten en gedronken. We zijn op een foto tour geweest. We hebben overal foto’s gemaakt, hier en daar bij wat winkels naar binnen. En nee niets gekocht. En het was heeeeel druk. We zijn bij de boom geweest. Gelukkig waren we langs de goede kant gekomen, want je kan maar via een kant naar binnen om de ijsbaan en de boom goed te zien. We hebben leuke foto’s en filmpjes gemaakt. We hebben verder nog een rondje gelopen langs de grote kerstballen, en lichtjes en zo door richting Central Park. Er was daar weinig te doen en zijn even naar de apple store gelopen. Deze winkel is 24/7 open en groot!!! Hele mooie dingen gezien en deze keer ook niets gekocht ;). We waren toch al behoorlijk moe en hadden ook al een flink eind gelopen. Op naar de metro en terug naar het station. In de trein de foto’s terug gekeken en lekker gekletst. Eenmaal terug thuis de foto’s op de laptop gezet en nog even mijn facebook bijgewerkt. Nu is het half twee en ik ben heel moe dus tijd om te slapen. Nighty night.

Zondag 23 december 2012
GOEDEMORGEN!!! Jeetje het is weer vroeg. In bed blijven liggen en heerlijk film kijken. Ik ben even naar boven geweest om te eten en even hallo te zeggen tegen de zus van Mike en haar man. Daarna weer lekker terug mijn bed in en film kijken. Heerlijk toch!! Ik hoefde vanavond maar eventjes te werken. Maya moest haar eten opeten, daarna lekker in bad en door naar bed. De rest van de familie was naar de musical Sound of Music. Tamara kon helaas niet mee, want die voelde zich sinds gisteren niet lekker, dus die ging op tijd naar bed. Ik heb nadat ik voor Maya gezorgd had nog even wat dingen opgeruimd en was ik weer klaar voor vandaag. Dus weer lekker mijn bedje in en nog even film gekeken. Nu lekker slapen!!!

Kussies en Huggies
Lianne(ke)/ LiLa