Week 29 - Reisverslag uit Summit, Verenigde Staten van Lianne Lankhorst - WaarBenJij.nu Week 29 - Reisverslag uit Summit, Verenigde Staten van Lianne Lankhorst - WaarBenJij.nu

Week 29

Door: Lianne Lankhorst

Blijf op de hoogte en volg Lianne

05 November 2012 | Verenigde Staten, Summit

Maandag 29 oktober 2012
Ja ik moet zeggen het was toch wel behoorlijk spannend. Vooral omdat je niet weet wat er te gebeuren staat. Je weet een orkaan heeft veel wind en regen, maar ja en dan. Heel de dag was alles aan opladers en alles stond klaar voor als we eventueel de stroom zouden verliezen. We gingen ook al zoveel mogelijk dingen eten die op moesten uit de koelkast en vriezer. In de ochtend heb ik met de kinderen een tent gebouwd beneden in de speelkamer. We hebben daarna in de tent gewoon gespeeld en spelletjes gespeeld. Tamara nam ondertussen een van de kinderen mee naar hun kamer om daar op te ruimen. Dit was een mooie gelegenheid daarvoor. Tijdens de lunch hebben we eieren gegeten (die moesten namelijk op). Ik was daarna even vrij en heb ik alles op het nieuws nog een beetje kunnen volgen. Tegen 3 uur ben ik weer begonnen met werken en heb ik met de kinderen gespeeld. We hadden besloten om op tijd eten te maken, want het kon nu nog zolang we stroom hadden. Over de hele dag kon je merken dat het slechter en slechter weer werd. Met name de windsterkte werd harder en harder. Met de regen viel het gelukkig nog mee. Tegen 6 uur was het donker en Tamara zette overal al kaarsjes neer en we hadden de zaklampen paraat. Net toen ik met Maya naar de wc was viel het licht uit. We hadden geluk want het was gelukkig maar een paar minuten. Daarna sprong het weer aan. Inmiddels had ik al berichten gelezen en gehoord dat op ander plekken in Summit de elektriciteit al uit was gevallen. We hebben als toetje ijs moeten eten (dat is erg he) Ik had een hele bak pure chocolade ijs van Hagen Dasz voor mij alleen en ja hij is opgegaan. Na het eten snel afwassen. We hebben nog een poging gedaan om een spel te spelen, maar we hadden toch de tv opgezet met nieuws. NY had die middag al flink last van wateroverlast en ook Atlantic City en andere kustplaatsen waren er al flink aan toe en dat terwijl Sandy nog niet eens aan land was. De wind begon duidelijk toe te nemen en de lichten begonnen ook weer te knipperen. Op een gegeven moment zag ik ook te terras deuren een beetje bewegen en hadden we besloten om naar bed te gaan. Eenmaal beneden sprong alles uit en was het duidelijk dat het deze keer niet terug zou komen. Daar lig je dan in bed met een loei harde wind achter je. Ik kan je echt vertellen ik heb dit nog nooit mee gemaakt en ik gun het ook niemand om dit mee te maken. En ja ik kan je vertellen ik was bang. Op een gegeven moment ben ik in mijn bed gaan zitten en ben ik naar buiten gaan kijken. De wind was zo sterk dat dikke bomen van links naar rechts gingen. Verder zag ik overal politie en brandweer rijden. We wonen op een heuvel dus kon je dat allemaal goed zien. Op een gegeven moment kon ik ook de grill en de stoelen op het terras boven horen schuiven. En die grill til je niet zomaar even op. Nog geen twee uur later dat de stroom was uitgevallen hoorde ik iets piepen beneden. Ik wist niet was het was en het verdween ook weer, maar op een gegeven moment hield het aan. Ik naar boven en heb toen Mike wakker gemaakt. Mike mee naar beneden. Wij dachten dat is de rookmelder, nee kwam ergens anders vandaan, nee toch die rookmelder. Dus Mike de rookmelder losgehaald en gereset, ging het alarm af omdat we hem hadden losgemaakt (had ik natuurlijk moeten weten, omdat Lianne een paar jaar geleden ook een rookmelder van een plaffond heeft getrokken). Tamara wakker en kwam naar beneden. (gelukkig sliepen de kinderen door). Wat bleek nou het was een melder voor koolmonoxide. De melder werkt op batterij en op stroom, maar nu de stroom was uitgevallen deed hij het niet meer en was hij gaan piepen om aan te geven dat hij stroom nodig had. Dus Mike trekt dat ding eruit en wij in de garage de batterij eruit halen. En een herrie dat dat ding geeft, mijn oren piepten er later nog van. Ondertussen was Tamara de alarm centrale aan het bellen om te laten weten dat er niets aan de hand was. Mike en ik hebben alle andere melders ook uit de stopcontacten gehaald om te zorgen dat die ook niet gingen piepen. Uiteindelijk toch terug in bed beland. De wind werd nog heviger, maar ook de regen werd er niet minder op.

Dinsdag 30 oktober 2012
Iedereen komt langzaam uit bed. Ontbijt bestaat uit alles wat op moet uit de koelkast. We hebben geen elektriciteit meer maar gelukkig kunnen we het gasfornuis nog gebruiken als we er een aansteker bij houden. Dus je raad het al gebakken eieren. Ik heb met de kinderen gespeeld terwijl Mike en Tamara nar buiten konden om het huis en de buurt te checken. De kinderen hebben weinig gevraagd die morgen. Nadat Mike en Tamara terug waren hebben we besloten om er even tussenuit te gaan. We hebben de auto gepakt en we zijn rondgaan rijden. Om het warm te krijgen, telefoons op te laden en te kijken hoe het bij vrienden was. Dit heb ik nog nooit gezien. Bomen op huizen, bomen midden op de weg, bomen op auto’s. We wilden ergens gaan eten, maar dat was zelfs moeilijk. We wisten dat Dunkin Donuts gratis koffie en chocomelk had, maar daar stonden dikke rijen, Manhatten Bagel was open maar daar stonden dikke rijen, Starbucks ging ‘s middgas pas open. Langs de mall gereden, maar daar waren ze alles aan het leeghalen om toch voedsel te redden. Uiteindelijk kwamen we net op tijd bij een pizzaria aan en hebben we daar geluncht en het was heerlijk. Alles opladen, warm eten. Jammie. Ik was even vrij en ik heb een half uur in de rij bij Starbucks gestaan voor een koffie, maar alles voor wat warms. Daarna rustig gewacht tot er een stoel vrijkwam op even gebruik te maken voor wifi en mijn telefoon en iPod op te laden. En dat kwam als je maar rustig wacht. Verder was het natuurlijk poepie, maar dan ook poepie druk. Ik heb iedereen op de hoogte kunnen stellen over hoe het met mij en de familie was. Verder hoorden we hier en daar wel wat over de verder schade in bijvoorbeeld New York en omliggende steden, maar veel kregen we er niet van mee. Tamara had me gebeld dat ze die middag vertrokken naar vrienden in Ohio. Ze zouden daar eigenlijk volgende week naar toe gaan, maar nu kwam natuurlijk veel beter uit. Het was aan mij of ik mee ging of niet. Ik heb dit weekend mijn Boston trip maar ik wist niet of dat door zou gaan. Ik ben eerst gaan bellen en uiteindelijk besloten om mee te gaan naar Ohio. Ik wilde niet alleen thuis blijven en bij andere mensen kon in niet terecht, omdat die al mensen over de vloer hadden of die hadden zelf ook geen stroom. We zijn om half vijf vertrokken, hebben film gekeken in de auto, de grote gele M bezocht en toen zijn de kinderen in slaap gevallen. Onderweg nog wat sneeuw gezien en tegen half 2 kwamen we aan bij vrienden van de familie. De auto helpen uitladen en daarna ben ik naar bed gegaan.

Woensdag 31 oktober 2012
Deze dagen worden rustig, want ik kan weinig doen dan af en toe op de kinderen letten. Vanochtend heb ik eerst iedereen op de hoogte gebracht waar ik was en heb ik even met mijn moeder geskypt. Ik heb op de laptop gezeten en een beetje film gekeken. Ook heb ik wat uitzending gemist gezien en wat gelezen. Tussendoor af en toe naar beneden om op de kinderen te letten of samen te eten. We hebben voor het eten trick or treat gedaan, want het is tenslotte Halloween. De kinderen waren verkleed. Het was toch behoorlijk oud buiten dus allemaal dik aangekleed. De kinderen gingen langs de deuren en riepen trick or treat. Ze hadden allemaal een zak voor de snoepjes die ze kregen, aan het eind zat die zak ook wel redelijk vol. Na het eten hebben de kinderen nog even gespeeld en was het ook snel tijd om te gaan slapen voor de kids. Nadat de kinderen op bed lagen hebben we met zijn allen nog even tv gekeken en een ijsje gegeten. Toen was het alweer tijd om naar bed te gaan. Slaap lekker.

Donderdag 1 november 2012
Vandaag wat langer in bed gelegen. Ik was al wel vroeg wakker, maar ik had gewoon geen zin om eruit te komen. Ik hoefde ook niet te werken dus kon het ook gewoon. Vanochtend heb ik even met Sanne geskypt en het was fijn om haar weer even gezien en gesproken te hebben. Ondertussen probeer ik ook via facebook, sms en whats app erachter te komen hoe het met de andere au pairs gaat. Ik mag toch wel van geluk spreken dat ik mee mocht met de familie en dat ik hier eten, stroom en een warm bed heb. In Summit hebben ze inmiddels problemen met het gas (want dat is er niet) en ze hebben een voedsel te kort. De winkels zijn wel open, maar worden waarschijnlijk niet meer bevoorraad. Er zijn steeds meer families die vertrekken. Die middag heb ik heb ik met de kinderen gespeeld. We hebben eerst liedjes geluisterd en daarna heb ik met Indiya getekend, want Maya lag op bed en Jonas en Marcos gingen Lucas ophalen. Toen iedereen terug was hebben we een snack gegeten en hebben we even op de Ipad gespeeld. Toen Tamara weer terug was, was ik weer klaar en heb ik film gekeken tot het eten. We hebben gezamenlijk gegeten en daarna was het voor de kinderen tijd voor bed. We hebben nog even naar wat updates over Sandy op tv gekeken en daarna ben ik naar bed gegaan.

Vrijdag 2 november 2012
Vandaag was ik weer vroeg wakker. De kinderen waren er ook al vroeg bij. Ik heb beneden even een banaan gegeten en ben toen terug naar boven gegaan. Ik heb de film “we bought a zoo” gekeken. Het is echt een aanrader. Daarna heb ik even met Veronica geskypt. Ik had haar al twee weken niet gezien. Ze is ook met haar gezin vertrokken en ze zitten ergens in een hotel. Na met veronica gekletst te hebben heb ik geluncht. Even bij de kinderen gekeken die op de WII bezig waren. Ik heb even gedoucht en heb weer gewerkt aan mijn blog. Verder was het een rustige middag. Die avond ik heb op alle kinderen gepast. De ouders gingen gezellig uiteten. We hebben eerst film gekeken, ondertussen kon in Maya naar bed brengen. Om half tien moesten ze allemaal naar bed. Pyjama aan en tandenpoetsen dus voor dat ze er in lagen was het kwart voor tien. Ik ben bij Marcos gebleven tot hij in slaap was gevallen. Ik ben ondertussen begonnen aan mijn boek 50 shades. Ik had eerst een proefversie van een paar bladzijden, maar uiteindelijk toch gekocht. Dank u mama ;). Inmiddels waren de ouders weer thuis. Ik heb verteld hoe de avond was en ben toen zelf ook naar bed gegaan. Naja naar bed gegaan, ik ben in bed gaan liggen en ik heb muziek geluisterd en het boek verder gaan lezen.

Zaterdag 3 november 2012
Vandaag had ik een dagje dat ik niets hoefde te doen, dus ik heb lekker heel de dag mijn boek gelezen. Af en toe even naar beneden om te eten en om te kijken of ik ergens mee kon helpen. Die avond zouden er vrienden van Tamara komen dus ik heb me ‘s middags even gedoucht en klaar gemaakt. We hebben met zijn allen gegeten. Na het eten hebben we buiten smores gemaakt boven het vuur. Ik wist niet wat dat waren, maar dat zijn een soort koekjes, met een marshmellow en chocolade. De marshmellow doe je op een pin en houdt je boven het vuur. Daarna als die warm genoeg is druk je die tussen je koekjes met chocolade. De marsmellow is zacht en loopt uit en ook de chocolade smelt. En eten maar. Ik moet zeggen heel lekker, maar wel een plakkerige boel hoor. Ik heb daarna afgewassen en geholpen met opruimen. We hebben nog wat zitten kletsen toen was het al gauw tegen elf uur en ben ik naar boven gegaan. En ja inmiddels begonnen aan deel 2 van het boek...spannend....(alhoewel het is niet smakelijk, maar je wilt weten wat er gaat gebeuren).

Zondag 4 november 2012
Misschien dat we vandaag naar huis zouden gaan, als we stroom zouden hebben. Helaas is dit niet het geval dus zijn we hier vandaag nog gebleven. We kijken het nu dag per dag aan. Als we stroom hebben gaan we naar huis anders blijven we hier. En dat is ook begrijpelijk. Vandaag was het ook weer een rustig dagje. Ik heb inmiddels boek 2 uitgelezen en ben nu begonnen aan boek 3. Verder heb ik niets gedaan dan lezen. En tussendoor eens even naar beneden. Af en toe een babbel op facebook en skype en de dag was zo weer om.

Wat een week, maar gelukkig gaat alle goed.

Kussies en Huggies
Lianne(ke)/ Lila

• 07 December 2012 - 19:51

M.Ahlers:

Hallo Lianne,
    Heftig weekje met die storm.

Martin en Dinie