Week 22
Blijf op de hoogte en volg Lianne
17 September 2012 | Verenigde Staten, Summit
Vandaag de start van een nieuwe werkweek en de start van een nieuwe routine, want vandaag starten Indiya en Maya met school. Deze week gaat Indiya nog geen volledige dagen, maar vanaf volgende week wel. Maya gaat op maandag- en dinsdagochtend naar school. Het zal nu de eerste weken weer even wennen zijn nu de kinderen weer naar school en hobby’ s gaan. Ik heb vanochtend weer mijn opstart uurtje gehad en daarna was ik vrij totdat Tamara Maya weer naar huis bracht. Maya en ik hebben de handdoeken en de bedden verschoont. Maya vindt het altijd geweldig als ze mij mag helpen met dingen. Daarom probeer ik dit soort dingen ook samen met haar te doen. Na alles verschoont te hebben, hebben we een snack gegeten en hebben we gespeeld totdat Indiya en Tamara thuis waren. In die tijd ben ik naar Target geweest want ik had wat spullen nodig. Om half drie ben ik weer begonnen met werken. Maya lag nog te slapen dus had ik even tijd met Indiya. We hebben samen het kleurenspel weer gespeeld. Ik heb Maya laten slapen totdat Tamara met de jongens weer weg waren. Ze had namelijk een aantal vriendjes van Jonas mee, want ze moesten naar de voetbal. Indiya bleef beneden spelen en ik heb ondertussen Maya uit bed gehaald. We hebben mijn z’n drieën een snack gegeten en zijn toen naar buiten gegaan. We hebben eventjes buiten gespeeld want het was niet zo heel lekker weer. We hebben nog binnen gespeeld en toen hebben nog even binnen gespeeld. De meiden wilden graag in bad dus ik heb ze in bad gestopt. Natuurlijk moest de muziek ook weer aan dus het was weer gezellig!! Toen Jonas thuis was heeft hij ook gedoucht en hebben ze film gekeken. Na het eten was ik vrij, maar ik ben nergens naar toe geweest. Ik was vorige week bijna elke avond we dus een avond niets is ook wel fijn.
Dinsdag 11 september 2012
Vanochtend had ik alleen mijn opstart uurtje, alle drie de kids moeten namelijk naar school deze morgen. Ik had de rest van de ochtend vrij tot het begin van de middag. Ik heb weinig bijzonders gedaan. Ik moest nog wat afleveringen van gtst kijken en natuurlijk de the voice of holland. Wat ik wel heel jammer vindt is dat ik expeditie robinson niet kan zien. Ik kan het zien op mijn Ipod maar dat is zo klein en hij stoort zo erg dat het eigenlijk gewoon niet werkt. Die middag had Indiya een playdate en Maya lag op bed. Ik heb weer wat dingen opgeruimd en de was gedaan. Later op de middag kwam Jonas terug uit school en waren Kate, Michael en Jack hier. jack werd optijd gehaald. Jonas had basketbal dus ik heb met de andere kinderen buiten gespeeld, daarna hebben we Finding Nemo gekeken. Later werden ook Michael en Kate opgehaald en kon ik daarna de kinderen douchen, want inmiddels was Tamara ook weer thuis met Jonas. Na het eten ben ik naar Scotch Plains gereden en heb ik Veronica opgepikt om koffie te drinken bij Starbucks. Bij Starbucks kwamen we nog wat vrienden van Veronica tegen. We hebben nog even met ze gekletst en toen heb ik Veronica thuis afgezet en ben ik naar huis gegaan.
Woensdag 12 september 2012
Vanochtend had ik ook weer alleen mijn opstart uurtje. Maya had little gym, maar Tamara ging daar met Maya naar toe. Ik heb me lekker op mijn gemakje gedoucht en ik heb wat getekend en ontspannen. Ik heb Maya tegen 1 uur op bed gelegd en ben gaan opruimen, want op donderdag komt de schoonmaakster altijd dus moet alles opgeruimd zijn. Voor de kinderen is het op woensdag een drukke dag dus probeer ik het grootste deel al op te ruimen en als ze terug zijn helpen ze me met het laatste beetje. Indiya heeft eerst Lights/Camera/ Action, acteren/zingen en dansen. Tamara neemt Jonas gelijk mee en dan kan ze met hem huiswerk maken. Daarna moeten ze gelijk door, want dan hebben ze zwemles. Daarna naar huis en is het tijd voor douche, eten, nog even ontspannen en slapen. Vanavond heb ik tortellini gemaakt voor de kinderen. We hebben even tv gekeken en toen was het tijd voor de kinderen om te gaan slapen. Ik heb nog even onderzoek gedaan voor een opleiding, maar ik ben er nog niet helemaal aan uit. Toen Mike en Tamara thuis waren was ik vrij en ben ik naar mijn kamer gegaan. Nog even tv en tijd om te slapen.
Donderdag 13 september 2012
Vandaag ben ik met Maya naar de Target geweest. We moesten nog wat boodschappen doen. Maya was zo goed en ze hielp me ook heel goed met de boodschappen. Ik had haar twee dingen verteld die we moesten hebben en ze had ze onthouden en ze hielp me mee om ze te zoeken in de winkel. We hadden twee nieuwe haarborstels nodig. Ze mocht er eentje uitzoeken voor zichzelf en eentje voor Indiya. Nou en ze koos de perfecte borstel uit voor haarzelf en voor Indiya, want ze vond de borstel super mooi.
Na ons tripje naar Target zijn we terug naar huis gegaan en hebben we buiten op het terras geverfd. Muziekje, zonnetje, verf dus een gezellige ochtend. Aan het eind van de ochtend was ik eventjes vrij. Jonas had die middag een playdate en Indiya moest naar gymnastiek. De jongens hebben eerst buiten gespeeld en daarna Wii gespeeld. Ik heb met Maya een snack gegeten en daarna hebben we weer met de playdoh gespeeld. Tegen half zes was Tamara weer terug thuis met Indiya en hebben we nog even gespeeld voor het tijd was om te douchen. Na het douchen was het etenstijd en was ik vrij.
Vrijdag 14 september 2012
Ja hoe zal ik eens beginnen. Het was een drukke morgen. Jonas was vroeg wakker vanochtend. Indiya redelijk op tijd en Maya moest ik wakker maken. Jonas werd die ochtend om 8 uur opgehaald voor school door de buurvrouw. Daarvoor had Mike gebeld of ik hem en Tamara wilde ophalen. Gelukkig had Indiya haar ontbijt al op en hoefde alleen Maya nog maar te eten. De meiden in de auto en gaan met die banaan. Ik had Maya een banaan gegeven dan had ze in ieder geval al iets gegeten. Na 20 minuten waren Mike en Tamara daar. Mike nam het stuur over, want we moesten Indiya afzetten op school. nadat we weer terug thuis waren heb ik samen met Maya ontbeten. Na het ontbijt op naar de clustermeeting samen met Maya. Aangekomen bij de meeting ging het allemaal goed. We hebben heerlijk buiten gezeten, en Maya was geweldig!! Ze heeft bij me gezeten en rozijntjes gegeten en de ander au pairs jaloers gemaakt met haar lieve glimlach en mooie blauwe ogen ;). We hebben nog wat foto’s gemaakt als groep en daarna ben ik met Maya naar de winkel gegaan want we hadden nog wat boodschappen nodig. Na de lunch heb ik Maya op bed gelegd en was ik een uurtje vrij. Ik heb goede tijden gezien en ik viel gewoon bijna in slaap. Gelukkig niet in slaap gevallen en weer aan het werk. Ik heb nog wat snacks ingepakt voor de kinderen voor onderweg. Indiya kwam tussendoor thuis want die wilde zich graag nog even omkleden. Daarna heb ik Maya op tijd wakker gemaakt. We hebben een snack gegeten en wat gedronken. Toen was het tijd voor de familie om een weekendje weg te gaan. En ik was alleen thuis. Jeetje wat was het rustig en stil ineens. En natuurlijk verveelde ik me eerst, maar ik ben maar een beetje tv gaan kijken. En gelukkig ik kreeg een berichtje van Veronica dat ze toch nog zou komen vanavond. Tegen half tien was ze er en we hebben heel veel gekletst en de meest bizzare tv serie gezien. De ene was over Bridezilla’s en de andere over een Wedding planner die een soort bruiloft make-over ging doen. Tegen half een/ een uur zijn we toch maar naar bed gegaan, want de volgende dag zouden we weg gaan.
Zaterdag 15 september 2012
Vanochtend om 9 uur de wekker, want we moesten om 10 uur klaar staan. Ik heb me snel gedoucht waardoor in inplaats van shampoo in mijn haar te doen, doucheschuim in mijn haar deed. Om 10 uur stond Lena voor de deur. We zouden vandaag naar Ikea gaan en naar Jersey Garden Outlet. Eerst op naar Ikea, wat heerlijk is het om weer rond te lopen in de Ikea. Het was inmiddels ook echt heel lang geleden. Normaal kom ik er een keer in de twee weken ongeveer en nu was het zeker al bijna 6 maanden geleden. Ik heb wat spulletjes gekocht en ik heb nu ook een Amerikaanse Ikea pas. Leuk he!! We hebben bij de Ikea ontbeten, en dat is natuurlijk ook weer anders dan in Nederland. Na ongeveer een uur rondgelopen te hebben zijn we doorgereden naar de Jersey outlet. We hebben allerlei winkels bezocht. Ik heb een winnie de pooh trui in sale gekocht, een paar ballerina’s voor 5 dollar, spijkerrokje en nog een hardloopvestje. Daarna vond ik dat ik dat ik wel weer genoeg geld uitgegeven had. Ik moet weer een beetje gaan sparen als ik weer een weekendje weg wil. Lena heeft ons tegen 5 uur weer thuis afgezet en Veronica en ik hebben toen eerst even helemaal niets gedaan en uitgerust. We zijn daarna begonnen aan het eten. Ik had beloofd om een zuurkoolschotel te maken dus dat hebben we dan ook gedaan. Alles voorbereid en de schotel gaat de over in. Om de 5 minuten checken hoever het stond. Ik zat 2 minuten en toen kreeg ik toch de schrik van mijn leven. Het brandalarm ging dus af. Ik schoot omhoog en er hing rook in de keuken. Dus ik gelijk de over uit, de deuren en ramen open en Tamara bellen om te vragen hoe het allemaal uit moest. Uiteindelijk bleek het niet mijn ovenschotel te zijn, want die zag er perfect uit, maar iets in de oven dat er in lag en waarschijnlijk is gaan smoren. Uiteindelijk hadden ze Tamara gebeld en hebben ze het alarm uitgezet. En nu denk je alles opgelost, maar nee hoor nog geen 2 minuten later stond de brandweer voor de deur. Drie wagens en een ambulance. Wij het hele verhaal uitgelegd, maar uiteindelijk hebben ze alle rook uit alle kamers gehaald met een super grote ventilator. De rook was ook al snel naar boven gegaan dus boven moest ook al het rook uit de kamers worden geblazen. Ondertussen die mannen allemaal grapjes maken over het eten en over ons natuurlijk. Ze konden wel merken dat we hier niet vandaan kwamen dus zo maar een beetje een praatje gehouden. Uiteindelijk alles opgelost en ze waren weg. Nu konden Veronica en ik eindelijk eten, maar ik was toch wel een beetje in shock dus heel veel honger had ik niet meer. Na het eten besloot Veronica dan ook om maar een biertje te halen want dat hadden we wel verdient na deze rokerige avond. We hebben bier gedronken, tv gekeken en Veronica heeft mijn nageltjes weer mooi gemaakt. Na de nagels zijn we pocahontas gaan kijken. We waren op een gegeven moment zo moe dat we naar beneden waren verhuisd. Ik had de afstandsbediening aan Veronica gegeven, want ik viel steeds bijna in slaap. Nog geen tel later was mevrouw zelf in slaap gevallen en had ik de tv maar weer uitgezet ;).
Zondag 16 september 2012
En zoals gewoonlijk ben ik natuurlijk weer vroeg wakker en mevrouw naast me ligt nog prins heerlijk te slapen. Ik was nog weer even terug in slaap gevallen, maar toch weer terug wakke geworden. Ik ben uiteindelijk maar uit bed gegaan en boven tv gaan kijken, want ik wilde Veronica niet wakker maken. Ik heb ontbeten en op de bank genoten van de bridezilla’s en een beetje op de laptop gezeten. Om half een was Veronica wakker, na een frisse douche hebben we geluncht en lekker niets gedaan. We hebben nog een beetje buiten gezeten en tv gekeken. Opnieuw een poging om pocahontas af te kijken en dat is gelukt. Inmiddels had Tamara laten weten dat ze nog een dagje langer bleven, dus ik was nog tot morgenmiddag vrij. Veronica is nog tot een uur of 6 gebleven en toen moest ze naar huis. Ik heb tv gekeken en nog even met mijn mama geskypt. Verder op tijd naar bed, want ik had niets te doen en was toch moe.
Het was weer een druk weekje waarin veel gebeurd is.
Tot de volgende blog!!
Huggies en Kissies
Lianne (ke) / Lila
19 September 2012 - 08:48
Johanna:
Zo dat was weer een ervaring met de brandweer, zeker hebben die mannen moeten lachen wat wil je.
Weet je nu wel hoe het alarm werkt want je weet t nooit.
Zo te lezen heb je het weer druk nu de kinderen naar school gaan maar zij nog drukker als ik dat zo lees. School en dan al die andere activiteiten.
Ik hoop dat je een leuke cursus kunt vinden want dat wil je wel erg graag. Misschien nog iets op creatief gebied of moet je voor elke cursus naar New York? en wanneer begint je cursus 'geschiedenis'?
Ik kijk uit naar het volgende blok
liefs Jo -
24 September 2012 - 13:38
Martin:
Leuk bericht deze week en afsluiten met een gerookt biertje.
Groetjes uit Erica -
25 September 2012 - 20:36
Wessel:
Lianne van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een mooie dag van. Je reisverslagen zijn leuk er is zoveel te lezen . Zoals wij het lezen gaat het wel goed met je daar in de States. Hier
in Ommen is ook alles goed. Groetjes Wessel & Ida.