Week 4
Door: liannelankhorst2012
Blijf op de hoogte en volg Lianne
14 Mei 2012 | Verenigde Staten, Summit
Vandaag moest ik eerder beginnen dan normaal, want de ouders zijn een paar daagjes weg. Om 7 uur zijn de oudste twee al wakker en die mogen dan even tv kijken. Ondertussen maak ik het ontbijt klaar en doe ik alle andere dingen die ik normaal in de ochtend ook doe. Om half 8 komt Jonas naar beneden om te ontbijten en moet daarna zich al klaar maken om naar school te gaan. Jas en schoenen aan en rugzak mee en wachten totdat hij werd opgehaald. Tamara had het allemaal heel goed geregeld en had het vervoer van en naar school voor Jonas geregeld met de buurvrouw. Ik hoef vandaag alleen Indiya naar school te brengen en weer op te halen. Op maandag ochtend probeer ik altijd de bedden en de handdoeken te verschonen en ruim ik alle kleding op. Vandaag had ik ook weer een goede hulp want Indiya en Maya hielpen mij alle twee met opruimen. Tegen kwart over elf hebben we geluncht, want Indiya moet om 12 uur op school zijn. Indiya naar school gebracht en Maya daarna lekker naar bed. Nu had ik even een momentje voor mijzelf, dus heb ik mijn blog maar afgewerkt van de afgelopen week. Tegen 2 uur waren opa en oma er. Voor mij ook de eerste keer om opa en oma te ontmoeten. Om kwart over twee moest ik weer weg, want ik moest Indiya ophalen van school. Inidya was heel blij om opa en oma te zien, ook toen Maya helemaal wakker was vond ze het leuk om opa en oma weer te zien. Tegen half 4 kwam Jonas terug thuis. We hebben met zijn allen binnen wat geknutseld voor papa, want die heeft volgend weekend een wedstrijd, dus maken we voor hem ook een mooi spandoek. Daarna was het eten maken, de kids onder de douche en lekker op tijd naar bed voor iedereen. Ik moet toch wel zeggen dat het wel intensief is hoor zo een hele dag, maar ook wel weer goed om te weten. En zelfs nu doe ik nog niet alle dingen die Tamara normaal gesproken doet.
Dinsdag 8 mei 2012
Vandaag een lange maar ook een drukke dag. Indiya moet vandaag eerst naar de Nederlandse school. Daarna van 10 tot 11 met Maya naar de gym (en dit keer zonder ongelukjes). Maya weer terug naar huis en dan door om Indiya van de Nederlandse naar de Engelse school te brengen. Terug thuis had ik even een momentje voor mijzelf, dus heb ik op mijn gemak geluncht en wat dingetjes op de computer gedaan. Om kwart over twee Indiya weer ophalen en om half 4 kwam Jonas weer thuis. Ik ben toen tegen kwart voor 4 met Inidya naar haar gym geweest. Maya en Jonas bleven thuis, want Jonas had van 5 tot 6 Nederlandse les. Op zich was het voor mij weer een rustmomentje want ik hoef alleen maar te kijken. Het is een hele grote loods, en daar staan weet ik niet hoeveel verschillende turntoestellen. O ja en een hele, maar dan ook hele grote mat. Er zijn denk ik ook 6 verschillende groepen tegelijk bezig. Die groepen worden dan ook weer onderverdeelt in kleinere groepen en dan zitten er ongeveer 8 a 10 kinderen in een groepje. En dan gaan ze verschillende onderdelen doen en uitleggen. Het is ook wel leuk om de verschillende niveaus bezig te zien en waar de kinderen uiteindelijk naar toe werken. Na de gym weer terug naar huis en hebben we eerst lekker gegeten. Lekker pizza opgehaald, jammie. Na het eten douchen en nog even tijd voor tv. En daarna weer lekker naar bed. Mijn avond was natuurlijk weer glee en de laatste aflevering van het seizoen van New Girl, maar helaas ik was zo moe dat ik er weinig tot niets van gezien heb.
Woensdag 9 mei 2012
Vandaag moesten alle kids naar school. Nadat ik Inidya had weggebracht heb ik Maya weggebracht en dat ging helemaal goed. Het was voor mij de eerste keer dus toch ook wel een beetje spannend. Ik was een beetje te vroeg, maar we hebben bij de visjes gekeken en toen was het zo tijd. Maya kwam binnen en ging eigenlijk gelijk spelen dus dat was ook wel fijn. Ik had nu even twee uurtje totdat ik Maya weer moest ophalen, dus eenmaal thuis eerst eens een heerlijke en uitgebreide douche genomen. En alles lekker op mijn gemak gedaan. Even een wasje gedaan en mijn bed verschoont en zo waren de twee uurtjes weer zo om. Maya ophalen en met haar lunchen. Dus ’s middags had ik ook weer even vrij, dus zoals gewoonlijk weer even al mijn programma’s bekeken. Die middag had Jonas nog lezen en daarna baseball. Op tijd gegeten en oma had heerlijk bloemkool, aardappeltjes en kip. Jammie, toch is het wel lekker om dan weer eens een keer oerhollands aardappelen, groenten en vlees te eten ;). ’s Avonds de meisjes in bad en we hebben bumba gekeken. Nou ik kan je zeggen dat is een grote hit. Nadat Jonas weer terug was zijn ze nog even wakker geweest en daarna naar bed. Ik heb nog even samen met Jonas en oma naar het basketbal gekeken. Op zich is het een leuk spelletje, maar het gaat er alleen maar om dat je de bal in de basket gooit en dat is het……Achja ik zeg slaap lekker.
Donderdag 10 mei 2012
Vandaag had ik tot kwart over 2 vrij, want Tamara en Mike waren gisteren weer terug van een reisje. Dus heerlijk rustig aan gedaan. En dan kan je uitslapen, maar dan lukt dat niet omdat je zo in je ritme zit. Dus lekker ontbeten, even op de computer en toen maar een wandelingetje richting de Starbucks. Deze keer weer een heerlijke caramel machiatto en daarbij een stukje white strawberry cake. Ik kan je zeggen het smaakte allemaal weer goed. Ik was weer op tijd thuis om te gaan werken. De wandeling was fijn, maar ik merk toch dat het net wat te lang is met mijn voet. Die middag heb ik samen met Indiya haar kledingkast opgeruimd en kleren apart gelegd die niet meer pasten of die ze niet meer aandeed. Ze heeft bijna alle kleren gepast en heel goed geholpen dus we waren super trots op haar. ’s Avonds was ik uitgenodigd om mee te gaan uit eten. We hebben bij de Italiaan gegeten en ik heb daar geen pasta op maar een lekker stukje tilapia filet. Het was heerlijk en mijn buik zat goed vol. ’s Avonds nog eventjes tv gekeken en toen lekker gaan slapen.
O ja en vandaag stonden er ineens twee dozen voor de deur van Fedex. Jaja ik heb wel een beetje een gekke mama, want ik heb nu mijn kledingkast vanuit Nederland in Amerika hangen. En natuurlijk zaten er ook nog andere dingen bij, maar over het algemeen heel veel kleding. Dankjewel mama en broertje ;)
Vrijdag 11 mei 2012
Weer om kwart over twee begonnen vandaag. De ochtend heb ik eigenlijk vrij weinig gedaan en lekker mijn gemak gehouden. ‘s middags was Indiya thuis en toen ik begon met werken ging ze met oma een dutje doen. En eerst hadden we onze bedenkingen maar ze viel ook echt in slaap. Zelf Maya heeft haar geprobeerd wakker te maken, maar ze wilde het liefste lekker door slapen. Uiteindelijk hebben we haar wakker gemaakt en zijn we gaan kleuren. Jonas en Indiya hebben nog zwemles dus op tijd klaar maken voor zwemmen en iedereen ging mee, maar ik niet. Ik kon nu mooi even wat dingen opruimen en de kleding kasten van de kinderen opruimen. Ook beneden het speelgoed weg gelegd waar het hoort en zo was het huis weer bijna speelgoed vrij opgeruimd. Vanavond heb ik een heerlijke burrito op, maar jeetje wat was dat ding groot dus ik had wel moeite om hem helemaal op te eten. ’s Avonds heb ik weer heerlijk met Sanne geskyped en we hebben weer een nieuw record van 1.25. Aangezien we allebei moesten werken de volgende dag kon het ook niet langer.
Zaterdag 12 mei 2012
Ik ben vanochtend met Maya in de buggy en met Indiya naar de school van Jonas gelopen omdat er op zijn school een fair was. Tamara hielp ook mee dus altijd leuk om een kijkje te gaan nemen. We hebben tijdens onze wandeling een tussenstop gemaakt bij de Starbucks, want ik had Indiya een chocolat chip cookie belooft. Het was een warme dag dus ik heb de nieuwe frappucino op, chocola, koekjes en karamel. Hij was heerlijk, maar wel erg machtig. Daarna door naar de school van Jonas. We hebben een hele tijd bij de speeltuin gespeeld en toen Jonas, Daddy, Oma en Opa er waren zijn we naar binnen gegaan. Overal in de gymzaal, en buiten waren er allemaal activiteiten voor de kinderen. De kinderen konden kaartjes verdienen door aan het spel mee te doen. Die kaartjes konden ze dan weer inleveren voor een cadeautje. Het was erg mooi opgezet en het was ook heel gezellig. Ook was er een soort loterij. Je kon dan een vel kopen met allemaal een dezelfde nummer. Achter dat nummer werd je naam gezet. Je had dan tafels vol met cadeautjes en bij elk cadeautje stond een spaarpotje. Als je dat cadeautje graag zou willen winnen stopte je er een nummertje in en maakte je kans op dat cadeautje. Ik vond het wel een heel leuk idee. Dus als je iets heel graag wilde hebben moest je gewoon zorgen dat je er heel veel kaartjes in deed ;). Mike heeft ’s middags Maya en mij weer naar huis gebracht want Maya moest gewoon slapen ’s middags. Tegen half 3 kwamen opa en oma thuis en was ik klaar met werken. Toen de rest eenmaal thuis was hadden we er nog drie vriendjes bij, want de kids hadden ook drie goudvissen gewonnen. Fishie, Goldie en Swimmie. Ik heb ’s middags nog met mama en tante geskyped en ik ben weer helemaal bij, en het is toch wel fijn om even met ze te kletsen. ’s Avonds heb ik lekker rustig aan gedaan en heb ik uitzending gemist gekeken en op tijd gaan slapen, want morgen ga ik dan eindelijk naar New York!!!
Zondag 13 mei 2012
Ja ja vandaag was het dan zover, eindelijk naar New York. Ik had samen met Veronica (Italiaans meisje) en Lara (Italiaans meisje) afgesproken om vandaag lekker te relaxen in Central Park. Helaas door omstandigheden kon Lara niet meer mee en zijn Veronica en ik samen gegaan. Tegen kwart over negen lopend naar het station in Summit (hier had ik later spijt van). Eerst maar een kaartje kopen en dan opzoek naar het goede spoor, maar gelukkig wordt het allemaal goed aangegeven dus dit was nog niet zo moeilijk. Vanwege de zondag stopten we op alle tussenstations dus heb ik bijna een uur in de trein gezeten. Toen moest ik opzoek naar Veronica. Ze woont niet heel ver bij me vandaan maar komt wel met een andere trein. Ze stond 7th street, dus ik maar netjes de bordjes gevolgd en ja daar stond ze. Maarja wat nu, want we wilden naar Central Park. Op dat moment belde een vriend van Veronica die ook in New York woont en kon ze het aan hem vragen. We moesten dus met de metro en dan uitstappen op Columbus . Ok, en hoe kom je dan aan een kaartje. Wij opzoek naar een machine of een balie. Jippie uiteindelijk gevonden. Toen kochten we maar een enkeltje want uiteindelijk twee keer een enkeltje was goedkoper. Ik met mijn pas betalen en vroegen ze je op je zipcode dus ik natuurlijk weer zo blond als ik ben mijn pincode ingetoetst. Ja toen deed hij het niet. Ok, poging twee, O zip code. Dus ik weer opnieuw geprobeerd alleen dan met mijn zipcode en ja hoor daar kwam mijn kaartje al tevoorschijn. Maar het bleek gelukkig niet aan mijn blonde haren te liggen want Veronica snapte er ook niet van hahaha. Toen de goede metro, aan iemand gevraagd en gelukkig zaten we in de goede metro. Metro 1 uptown. Uiteindelijk bij Columbus Circle uitgestapt en daar lag Central Park aan onze linkerhand. Dus wij vol goede moed Central Pak in. Uhh ja en nu, dat park is zo groot waar gaan wij dan heen??? Wij gingen maar gewoon lopen. Op een gegeven moment toch maar een plattegrondje gekocht, want anders waren we de weg helemaal kwijt. Overal rotsen waar je op kon klimmen, een grote speeltuin, beach volleybal velden, grote grasvelden, nou van alles en nog wat. Heel wat foto’s gemaakt natuurlijk. Veronica wilde graag naar het water en daar wat relaxen. Op de weg naar het water kwamen we toch een partij Japanners tegen en wat bleek nou het was Japanday in Central Park. Overal verschillende kraampjes met dingen om te eten en te doen, dus het was lekker druk. We waren al langs Sheep Meadow gelopen en dat is dus een heel ,maar dan ook heel groot grasveld. Die ochtend nog vrijwel leeg. Wij onze route verder. Aangezien Veronica dol is op eekhoorns stopten we bijna bij elk eekhoorntje dat we zagen. En ik kan je vertellen dat waren er veel. Uiteindelijk wel bij water aangekomen, maar dit was niet was ze bedoelde. Wij eerst maar gaan eten en daarna weer verder op pad. Nu weer een andere kant op gelopen en we kwamen uit bij het water waar je bestuurbare bootjes kan besturen. Wel leuk om te zien. Ook daar was een groot standbeeld van Alice in Wonderland. Dus wij zoals echt toeristen op de foto. Naar onze fotosessie weer doorgelopen en inmiddels waren we al helemaal aan de andere kant van het park. Hoezo een stuk gelopen. Uiteindelijk weer water gevolgd alleen kwamen we nog niet uit bij het grote water. En toen ineens tussen de bosjes zagen we het water. Alleen waren we er dus met een grote boog omheen gelopen. Uiteindelijk wel een mooi stukje gewandeld. En natuurlijk weer hele mooie foto’s gemaakt. Het heeft toch wel iets hoor. Water, een groot park en daar achter dan van die grote gebouwen. O ja op een gegeven moment kwam er iets naar boven in het water en Veronica was al helemaal bang dat het een krokodil was, maar het was een schildpadje. Dus elke keer als we weer een schildpad tegenkwamen noemden we dan maar een krokodil. Onderweg nog een heerlijk ijsje gegeten en zijn we op het trommel muziek afgegaan, want ja als Lianne trommels hoort dan moet ze toch even kijken wat het is. Het waren dames die op Japanse trommels flink aan het trommelen waren en een complete show weggaven. Heel leuk om te zien en te horen. Uiteindelijk toch weer beland bij Sheep Meadow. Deze keer was het veld niet leeg, maar helemaal vol met mensen. Mensen die heerlijk zaten te picknicken, voetballen, frisbeen. Er waren zoveel mensen maar nog steeds hing er een relaxte sfeer en was er helemaal niet veel lawaai. We hebben hier lekker in het zonnetje gelegen. Het was warm dus waren we blij dat er af en toe een koel briesje langskwam. Tegen half vier zijn we nog even naar Broadway gelopen en ik als musical freak heb natuurlijk overal foto’s gemaakt. We zijn ook bij de M&M’s store geweest, Time Square en nog even in de Disney Shop en toen was het alweer tijd om terug te gaan naar de trein. Eerst weer met de metro alleen nu de andere kant op, lijn 1 en dan downtown. Gelukkig had Veronica een telefoon met internet en wist ik daardoor welke trein ik moest pakken, want dat ik ook nog wat op zo’n groot station. Iedereen staat in een grote hal te wachten. Op een scherm staan de eindstations. Achter elk eindstation komt een nummer te staan. En dat is het nummer van het perron waar je naar toe moet. Maar bij ons is dat van te voren allemaal al aangegeven, maar hier weet je dat pas 5 a 10 minuten van te voren. Dus er komt een nummer op het scherm en dan zie je ineens een heleboel mensen lopen. Toen kwam het nummer bij mijn trein, en ja hoor daar gingen een heleboel mensen op naar het perron. Ik snel afscheid genomen van Veronica en op naar de trein. Snel een plaatje gezocht in de trein en lekker muziek geluisterd, want ik was toch wel heel erg moe. Aangekomen in Summit moest ik ook nog weer naar huis lopen, en ja als je moe bent en al heel de dag hebt gelopen valt dat toch wel zwaar. Toen ik thuis was heb ik ook geen eten meer gemaakt, want daar had ik geen zin meer in en ik was gewoon te lui. Ik heb nog even wat foto’s bekeken en heb nog even met Mike en Tamara geklets en ben toen lekker naar bed gegaan.
Het was een leuke, vermoeiende week, maar wel gezellig. Ook de ouders van Tamara zijn super lief en waren een grote hulp. Ik heb zelfs van de mama van Tamara dropjes gehad. Jammie!!!
14 Mei 2012 - 17:49
Martin En Dinie:
Dit is een lang verhaal maar wel leuk.
groeten uit Erica -
14 Mei 2012 - 19:38
Sannie:
Hee dotje,
Wat super gaaf joh central parc, braodway, m&m store en de disney winkel.
Dat moeten wij ook maar gaan doen aan het einde van het jaar :P
Hoe is het met je enkel?
Vrijdag weer een skype date? Ik moet dan op zaterdag op 2 uur beginnen dus we kunnen langer door ;)
Liefs en een dikke kuss!
ook van reneetje ;) -
14 Mei 2012 - 19:39
Sannie:
En ik wil natuurlijk meer foto's zien!!!!!!
Musicalfreaks =P -
15 Mei 2012 - 17:43
Judith:
Heey Meid,
Wat een leuk verhaal weer.
En wat was dat gaaf zeg New York...
Ohh en die winnie the pooh knuffel GAAF!!!
We moeten snel maar eens skypen.
dikke kus...
Judith -
18 Mei 2012 - 10:13
Magda:
Wat een lang en leuk verhaal, je bent zo te lezen al aardig ingeburgerd in thr Big Apple. Het is een hele andere wereld, met een kaartje door een park is voor ons onvoorstelbaar. Nou ja het is dan wel niet het eerste het beste park maar toch...
Heel veel groetjes vanuit Roosendaal, hier gaat alles rustig zijn gangetje, wij zitten met zijn allen wel te smachten naar een beetje warmte want de zomer is nog niet aangekomen.
18 Mei 2012 - 17:56
Elaine:
Superrrr weer!! En wat n leuke foto's!! I like:):) -
19 Mei 2012 - 08:16
Carla:
Hey Lianne,
Volgens mij heb jij het daar goed naar je zin. Hard werken, (soms) lange (werk)dagen, maar het gaat je goed af. En zo'n dag New York... Wow.
Allicht loop je op trommelgeluid af. Ik had niet anders van jou verwacht. Ik denk dat dit niet de laatste keer zal zijn dat jij op Broadway bent.
Super leuk om allemaal te lezen.
Dikke (trommel)XXXXX,
Carla -
20 Mei 2012 - 16:06
Nelly.van De Woensda:
hallo lianne hier met nelly ik heb je verslagen een beetje gelezen erg intersant hoor ik vind het prachtig werk wat je daar doet zo doe je veel kennis op en dan in amerika lianne jeheb het druk lees ik maar wel leuk met de kinderenik mail jou wel meer want er komt visitedus koffie zetten je krijg nog de groetjes van lucia en heel de woensdag avond cluben ook van mij veel roosendaalsexxxxxxxen groetjesvan
nelly lucia