Week 2 - Reisverslag uit Summit, Verenigde Staten van Lianne Lankhorst - WaarBenJij.nu Week 2 - Reisverslag uit Summit, Verenigde Staten van Lianne Lankhorst - WaarBenJij.nu

Week 2

Door: liannelankhorst2012

Blijf op de hoogte en volg Lianne

30 April 2012 | Verenigde Staten, Summit

Maandag 23 april 2012
Vandaag mijn officiële eerste werkdag. Tot woensdag is Aline er nog maar ik moet toch nog wel een beetje meer in de routine komen. Dus om half 8 naar boven zorgen voor het ontbijt en dat alles klaar staat. Verder hoeft Indiya op maandagochtend niet naar school dus heb ik Maya en Indiya die rondlopen. Op maandagochtend de bedden verschonen en we hadden een goed hulp aan Maya, want die hielp ons met al het wasgoed. Verder nog wat opruimen en natuurlijk spelen. Op tijd eten, want Indiya moet ’s middags naar school en Maya die slaapt ‘s middags. Dus lekker pasta eten en dan zijn we klaar voor de middag. De middag was ik vrij en heb ik mijn blog bijgewerkt, en wat op facebook gezeten. Het is wel fijn om in de middag even vrij te zijn, want met het tijdsverschil in Nederland is het toch wel fijn om even contact te hebben. Verder heb ik ook weer auto gereden vanmiddag weer even langs de bank om wat dingen te regelen en zo heb ik weer even wat gereden. Het went al steeds meer om auto te rijden en net zoals in Nederland vindt ik het ook helemaal niet erg om auto te rijden. Aan het eind van de middag met de kids gespeeld en klaar gemaakt voor de avond. We hebben samen gegeten en na het eten was ik vrij. Toch maar weer lekker op tijd mijn bedje ingedoken, want je bent toch best moe.

Dinsdag 24 april 2012
Vandaag mocht ik iets later beginnen. Ik ben samen met Aline mee geweest om Indiya naar school te brengen. Ze gaat naar de Nederlandse school, dus ik heb ook gelijk de Nederlandse juf ontmoet. Daarna zijn we met Maya naar de gym geweest. Toch wel leuk om mee te maken, want het zijn best bekende liedjes alleen dan in de Amerikaanse/ andere versie. Dus af en toe is het even nadenken over de woorden die er gaan komen. Na de gym even thuis geweest en Indiya weer ophalen. Dit keer heb ik gereden. Ik moet weten hoe het allemaal werkt, want om een kind af te zetten op school werkt hier anders dan bij ons in het koude en regenachtige (heb ik gehoord) kikkerlandje. Dus die routine heb ik ook weer geleerd vandaag. Ik onthoudt veel, maar ik ben ook wel dingen vergeten hoor, maar vragen mag altijd dus dat scheelt weer. De middag weer een paar uurtjes vrij en kon ik weer aan mijn blog werken, mailen, facebook en alvast een beetje orienteren voor een school. Ik weet nog niet precies wat ik wil doen en of ik tijdens de zomer al iets wil doen of dat ik pas in september begin. Ondertussen was Indiya ook weer thuis, want die was niet helemaal lekker. Het was een drukke middag Jonas had Nederlandse les, eten en daarna door naar Baseball. Voor de twee meiden was het douchen, eten en naar bed. Vanavond heb ik natuurlijk al lekker de nieuwe aflevering van Glee gezien. In Nederland wordt het op het moment niet uitgezonden dus ik loop lekker voor op jullie. Ook de nieuwe afleveringen van New Girl zijn leuk, dus ik zeg je hebt weer leuke dingen om naar uit te kijken als het weer start in Nederland.

Woensdag 25 april 2012
Vandaag bleef Indiya thuis en ik heb met haar lekker geknutseld in de ochtend. We hebben een mooi werkje gemaakt voor Aline, want morgen is haar afscheidsdiner. Ook hebben we iets voor Tamara gemaakt. Dat moest ik verstoppen in mijn kamer zodat mama het niet kon zien. Komt Tamara thuis zegt Indiya:’we hebben iets voor jouw gemaakt en dat heeft Lianne verstopt in haar kamer, maar jij mag daar niet komen”. Toch heerlijk hoe kinderen soms zijn. O, ja Jonas had van de week ook een lieve opmerking “I like you already, I think you are going to be a nice au pair!”. Dat geeft je toch een goed gevoel. Ik voel me ook steeds meer op mijn gemak met de kinderen en met het gezin. De middag was ik weer een paar uurtjes vrij en heb ik mijn blog weer helemaal bij gewerkt, veel gemaild en natuurlijk niet te vergeten even mijn facebook weer gechecked ;). O ja vanmorgen had ik een heel leuk pakket gekregen van het thuisfront. Nog meer kleding en nog wat cadeautjes voor de kids. Het is toch wel lekker hoor om je eigen kleding aan te hebben en niet al je geld uit hoeft te geven aan nieuwe kleding. Ik wil gaan sparen, want mijn laptop vertoont kuren dus er moet ben ik bang toch wat nieuws voor in de plaats komen, dus een Ipad of een Macbook. Maar ja dat kost geld, dus eerst maar sparen en de tijd van mijn laptop zien te rekken. Nu ook hopen dat dit lukt. Ok en weer terug naar mijn dagje. In de middag had Jonas een playdate dus die vermaakten zich wel. ’s Middags liepen er ook kalkoenen rond, dus Maya ging alle ramen in het huis bij langs om de tukeys te zien. En jeetje want zijn die beesten groot. En helemaal als ze hun veren wagenwijd open zetten. Aline en ik hadden de kinderen tot laat dus het was samen eten en de kids in bed stoppen. Toen heeft Aline de tv uitgelegd, hoe ik programma’s op kan nemen en hoe is ze dan terug kan kijken. Ze had ghosthunters opgenomen en dat kijk ik ook wel eens. Nou was dat toch niet zo’n succes, want het was natuurlijk avond, alles was donker en dan kijken. Dus we hebben 15 minuten gezien en toen hebben we hem maar op een ander gezet. Dit is dus echt een programma voor overdag. Daarna hebben we gekeken naar Tanked. Dit is wel grappig om te zien. Dit is een bedrijf en die maken aquariums, maar niet de gewone. Nee ze hadden nu een aquarium in een koelkast gebouwd en een aquarium voor bij de ortho waar haaien in zwemmen. Toch wel bijzonder om te zien. Tamara en Mike kwamen thuis en hebben nog even geklets. Uiteindelijk zijn we maar naar bed gegaan, want het was toch wel laat.
Donderdag 26 april 2012
O jee mijn eerste dagje alleen, wat moet ik nu zonder Aline die me verteld wat ik allemaal kan doen. Gelukkig had ik de afgelopen dagen goed opgelet wat ik moest doen dus het eerste uurtje verliep allemaal soepel. Alle kids zijn naar school dus ben ik vrij. En ja wat te doen met je tijd je kan niet altijd achter je computertje zitten. Dus ik ben te voet maar eens op pad gegaan. Op naar het dorp ;). Een beetje winkeltjes kijken, onderweg kwam ik langs de Dunkin Donuts, maar heb niets gekocht, want ik had een andere bestemming. Ik ben bij Starbucks een lekkere Caramel Machiatto gaan halen en ben op mijn gemak een Amerikaanse krant gaan lezen ( ja je leest het goed Lianne die de krant leest). O ja en je moet je naam doorgeven en er stond op mijn beker Leon, want mijn naam is toch wel lastig. Koffie op dus weer verder met mijn tochtje door het dorp. Altijd leuk om de window shoppen ;). Ik was weer redelijk op tijd terug en ben toch maar weer even achter mijn computertje gedoken. O ja en ik vanaf vandaag telefoon dus ik heb gelijk wat au pair vriendjes gemaild voor hun nummer. Is toch wel handig als je wilt afspreken. Vanmiddag heb ik met de kids gespeeld. Douchen en netjes aankleden, want vanavond was het fare well diner voor Aline, en ook gelijk een beetje haar verjaardag gevierd. Ik heb heerlijk gegeten, een stukje zalm, maar ook een heerlijk toetje….chocolade. Ik was toch wel erg moe, dus ik was blij dat ik om tien uur weer lekker in bed lag.

Vrijdag 27 april 2012
Weer heerlijk op tijd begonnen, en daarna mee met Tamara en Maya naar de Target. Dat is dus een mega grote winkel, waar dan je dan ook echt alles kan krijgen. Leuke schoenen gezien, all stars helemaal niet duur. Ik heb genoeg gezien, en alleen sokken gekocht, want ik heb mijn kaart nog niet binnen waarmee ik kan betalen, dus ook wel weer goed, want je kan zo wel weer goed op de centjes letten. Ik ben daarna nog met Cindy en Sabina (2 Nederlandse meiden) naar Red mango geweest, even kletsen. Om kwart over kwart over twaalf moest ik weer werken. Maya lag op bed, Indiya en Jonas hadden een playdate ergens anders. Dus ik kon mooi wat opruimen, de was vouwen enz. Om 3 uur kwam Indiya thuis en hebben we het gehad over school en haar playdate. Tegen die tijd was ook Maya wakker en zijn we even naar buiten geweest. Jonas en Indiya moesten zwemmen dus Mike is met hun naar de zwemles geweest en ik heb ondertussen Maya gedoucht zodat Tamara kon koken. Uiteindelijk met zijn allen gegeten en als klap op de vuurpijl nog een heerlijk ijsje op. Chocolade ijs met stukjes brownie….mmmmm. Ik had ’s avonds afgesproken om met Sanne te skypen. Ze moest werken tot ’s nachts dus dat kwam goed uit. We hebben meer als een uur gekletst en eigenlijk waren we nog niet uitgesproken maar wel heel moe. Het was fijn om haar even weer gesproken en gezien te hebben. Normaal spreek je elkaar elke dag, en nu met geluk een keer in week!!

Zaterdag 28 april 2012
Vanochtend heb ik samen met de meiden lekker geknutseld en met de playdo gespeeld. Indiya heeft mooie kaarten gemaakt voor haar juffen en Maya heeft een mooie Hello Kitty gekleurd. Daarna hebben we geluncht en heb ik Maya op bed gelegd. Indiya ging met de barbies spelen. Tamara en Jonas kwamen thuis en heb ik nog even geklets, en had ik een paar uurtjes vrij. Ik ben die middag bij een Duitse au pair op bezoek geweest, (mijn eerste ritje alleen in de auto!!) er waren nog een aantal andere au pairs. We zouden eerst naar Red mango gaan, maar heb haar uiteindelijk geholpen in het huis. We hebben met al de au pairs het tapijt uit de slaapkamer gehaald. Was wel gezellig, maar ook wel weer raar. Haar hostmom was wel aardig en ze had speciaal voor ons een appelgebakje gehaald. Daarna zijn we nog even bij de overburen geweest. Er zijn daar mensen een gigantisch huis aan het bouwen en we konden zo gaan kijken. Er komt een zwembad en een whirlpool in de tuin en ze hebben een heel mooi uitzicht over heel downtown Manhattan. HEEL MOOI!! Ik zal je zeggen ik heb echt niets te klagen hier hoor, want ik woon hier bij super leuk gezin!! Vanavond moest ik weer werken, kids eten, onder de douche, nog even tv kijken en dan lekker het bedje in. Dit was de eerste keer dat ik het alleen moest doen en het verliep allemaal soepel. Toen de kids allemaal op bed lagen heb ik voor mijzelf eten gemaakt. Ik dacht lekker spaghetti met bolognese saus (jammie). Daarna nog eventjes tv gekeken en lekker gaan slapen (en ik mag uitslapen, want morgen is mijn vrije dag!!)).

Zondag 29 april 2012
Lekker uitslapen, nou niet echt….Ik was al vroeg wakker en dat kwam door een heerlijke bonkende hoofdpijn die kwam opzetten, dus een aspirine en weer terug het bedje in. Niet echt meer kunnen slapen, dus een warme douche genomen en gaan ontbijten. Daarna me lekker terug getrokken op mijn kamer en de buitendeur open gegooid, want het was hier super lekker weer. Ik heb veel op mijn laptoppie gedaan (wat ook wel veel tijd kost aangezien het ding om de 20 minuten weer uitvalt). Ook heb ik een poging gedaan om Nederlandse series en programma’s te kijken. Helaas de meeste dingen worden niet uitgezonden in het buitenland of je moet ervoor betalen. Ik heb de reunie gekeken, Paul en ik ben maar weer terug begonnen aan GTST. Ik snapte er even helemaal niets meer van, maarja komt ook wel weer. Verder ben ik niet weg geweest, ik had eerst afgesproken, maar dat meisje was het vergeten, jammer maar helaas. Dus ik heb lekker met een muziekje heerlijk zitten tekenen. Het was ook wel weer een moeilijk dagje. Zo je eerste dagje echt alleen en vrij. En in Nederland vieren ze al koninginnennacht en de meeste familie leden zijn of een weekendje of weekje weg, dus ook geen skypen. Daardoor mis je het toch ook wel weer, ik kan het ook niet echt heimwee noemen, maar je moet hier echt weer een soort van eigen leventje opbouwen. Ik vind het ook best lastig om vrienden te maken, het zijn hier allemaal al van die hechte clubjes, maar over anderhalve week komt er bij een vriendin van Tamara een au pair en misschien dat ik samen met haar op pad kan gaan. Dus we komen er wel het heeft alleen allemaal z’n tijd nodig. ’S Avonds hebben we lekker pizza gegeten en heb ik een poging gedaan om op tijd te gaan slapen, maar op facebook waren er nog veel vriendjes wakker dus toch nog even chatten met wat meiden die ik op de oriëntatie had ontmoet. Tegen half elf op bed in slaap vallen was geen probleem.

• 30 April 2012 - 18:04

Elaine:

Heej meid,

Wat n verhalen al van je eerste 2 weken.
    Ik vind het echt super om te lezen hoe je het allemaal beleefd.
    En ik vind echt dat je het al Super doet hoor!
    En gun jezelf indd de tijd om te wennen.
    Leuke foto's ook!

Ik ben zeker benieuwd naar je komende de avonturen...

Liefss x

p.s. ennuhh die m&m's met cocos smaak lijken me super lekker hoor!haha

• 30 April 2012 - 18:57

Mariska:

Hey schone zuster,]

Jeetje je houd je blog goed bij, wat een verhalen allemaal al. Ben blij dat je het met t gezin hebt getroffen en dat je het goed naar je zin hebt! en die nieuwe contacten ... dat moet je gewoon even de tijd geven dat komt wel!!! We zijn idd een heerlijk weekendje weg geweest en wij zijn ook heeeel ver weg geweest hoor whahaha, wel zeker n kwartier rijden vanaf thuis. Tess heeft heerlijk gezwommen en gespeeld, Nu weer lekker thuis. Laat maar effe weten wanneer je weer kunt skypen!! tot snel dikke kus!!

• 01 Mei 2012 - 18:08

Jose:

Hoi Lieve Lianne
    ben blij dat het je zo goed gaat en een heel leuk gezin.
    Vond het donderdag heel fijn om even met je te chatten via fb.
    Maar hoop dat we snel eens een keer kunnen skypen
    Laat je dat horen wanneer.
    liefs en dikke knuffel Jose X

• 05 Mei 2012 - 17:00

Heidi:

Hoi Lianne,
    Wat leuk om je zo te kunnen volgen. Volgens mij gaat het wel goed komen met jouw daar in Amerika. Ik vind het knap van je dat je dit zo doet. Ik hoop dat je snel went daar, en inderdaad zulke dingen kosten tijd.

Nou Lianne veel succes, en plezier daar.
    Lieve groetjes
    Heidi Loos

• 08 Mei 2012 - 06:30

Johanna:

Hoi troela, ik heb weer de tijd gehad om het even te lezen, leuk en dan de foto's dan zie je het echt hoor. Natuurlijk hebben we elkaar al gesproken wat ik erg leuk vind het skypen het is dan ver weg maar toch dicht bij.
    Kun je de m&m's niet op sturen met cocos smaak? Het zal wel niet mogen zeker i.v.m. voedingswaar.
    Ben benieuwd hoe de kalkoenen er uit zien en of het je al gelukt is om een foto te maken.
    Ik kijk uit naar je volgend verhaal en blijf genieten.
    Doe de fam. de groetjes en tot gauw liefs Jo